Asam Garam Kehidupan: Ada 15 musuh syaitan

Nuffnang

Pages

20 May 2014

Ada 15 musuh syaitan

1.   Jasad Rasulullah

2.   Pemimpin Islam yang adil.

3.   Orang kaya yang beriman dan tawadhuk.

4.   Peniaga yang jujur.

5.   Orang yang banyak bersembahyang dan khusyuk.

6.   Orang yang sentiasa bertaubat.

7.   Orang yang warak dala perkara yang diharamkan.

8.   Orang yang sentiasa kekal dalam wudhuk.

9.   Orang yang banyak bersedekah ( pemurah ).

10.  Orang yang baik perangai.

11. Orang yang penyayang.

12. Orang yang membaca Al Quran dan mengamalkannya.

13. Orang yang selalu bertahajjud.

14. Orang yang berfaedah kepada masyarakat.

15. Orang yang suka memberi nasihat yang baik.

Kalaulah saya dapat amalkan salah satu saja secara istiqomah........hu hu

Sekali lagi ampun maaf kepada kengkawan sebab takleh nak balas ziarah, bill blum settle, tenet slow cam hape, tapi rindunya nak ngadap blog kutabahkan hati kuhadapi jua tenet yang jalan ngalahkan kura-kura nih!

2 comments:

  1. saya pun camtu juga ... qouta habis, loading jadi slow . semoga allah memberi kita peluang melakukannya . kalau tak semua , mungkin sebahagiannya.

    ReplyDelete
  2. Bil akak dah settle, he he..tu yg boleh BW dan balas komen ni

    In Sha Allah...

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign