Asam Garam Kehidupan: Nak join segmen "Pink Lady" lah plak...

Nuffnang

Pages

7 Jul 2014

Nak join segmen "Pink Lady" lah plak...

#2 Segmen Blogwalking "Pink Lady"

Ada satu kenangan yang tak dapat dilupakan di zaman sekolah menengah dulu. Masa tu di tingkatan lima. Saya dan seorang kawan sangatla tak suka kawad lagi-lagi tengah panas. Selalunya kawad ni memang wajib ada terutama time sukan. sebab apa tak suka kawad? satunya- dahla kena kawad tengah panas, habis kena sunburn, ya Allah..tak suka sesangat, dua..nanti kena booo dengan pelajar lelaki, ni pun sangatlah buat saya tak suka kawad.

Sooo, untuk mengelakkan dari kena kawad, saya dan beberapa orang kawan sekepala yang tak suka kawad pun join kelab Puteri Islam, masa tu uniformnya hanya kain pink, baju kurung dan tudung pink, takde seluar cam sekarang. Yesss..kami yakin kami selamat dari kawad, sebab uniformnya macam tu.

Tapi ya Allah...ya Allah..memang menguji kesabaran betul tahun tu, tahun-tahun sebelumnya Puteri Iskam tak yah kawad, tapi tetiba tahun tu Puteri Islam pun diwajibkan masuk kawad..

Dan memang sakit hati sesangat, memang seperti yang dijangka, memang peserta kawad perempuan kena booo dengan budak lelaki, dan yang paling kuat di-booo, kamilah...sebab kawad dengan kain pink, baju kurung putih dan tudung pink....

16 comments:

  1. terimakasih, hi hi..tiba-tiba terajinlah plak

    ReplyDelete
  2. zmn sekolah mmg hobi budak lelaki boo pelajar perempuan ...

    ReplyDelete
  3. kan QV, menyampah betul rasanya kena boo

    ReplyDelete
  4. Nak mestilah kena boo sebab satu group semua perempuan kawad dgn baju kurung.
    Tapi sebab cantik itu yg menarik mereka sebenarnya.

    Kenangan manis tu Azi.
    Selamat bersegmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata orang zaman sekolah zaman paling indah, kadang sampai termimpi-mimpi balik ke zaman sekolah, hi hi.

      terimakasih..:)

      Delete
  5. Assalam..

    Singgah dan follow sini dari blog kak mia :)

    p/s - gooluck la ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih FaraFirhana, nanti akak follow sane plak yea,,:)

      Delete
  6. Selamat bersegmen... singgah follow sini :)

    ReplyDelete
  7. Terimakasih NQH..nanti akak follow sane yea..:)

    ReplyDelete
  8. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Segmen Nak URL Blog #6 by Mialiana.com..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhwah

      terimakasih singgah dan komennya.

      Delete
  9. haha.. kat sekolah Aisyah pun memang boleh tahan gak suka booo kat budak pompuan jugakk . kehkehkeh :) tapi kitaorang ni sabar jek..

    btw,
    datang dari segmen yg sama :) gudluck!

    http://mydreamhigh123.blogspot.com/2014/07/segmen-blogwalking-by-pink-lady.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisyah sekolah lagi yek? anak aunty yang sulung ting 5 di sek sains k Tganu.

      terimakasih sudi singgah dan komen di sini, in shaa Allah nnti bls junjung yea.

      Delete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign