Asam Garam Kehidupan: Satu kelemahan Israel yang paling ketara

Nuffnang

Pages

11 Jul 2014

Satu kelemahan Israel yang paling ketara

Seorang ulama besar Pakistan, Syeikh Maulana Tariq Jamil menyampaikan pengalaman dakwahnya ketika berdakwah di Jordania. Ketika di sana beliau pergi ke daerah perbatasan Jordania- Israel. Ketika rombongannya selesai menunaikan solat di salah satu masjid dekat perbatasan tersebut. Tiba-tiba datang seorang tentera Israel dari luar melihat ke dalam masjid. Setelah melihat sebentar dia pergi.

Lalu Syeikh Maulana menghampiri tentera Israei itu dan bertanya apa yang dia lakukan. " Saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang islam yang datang solat subuh di masjid." Syeikh Maulana kehairanan lalu bertanya kenapa demikian. Lalu dijawab Di dalam kitab kami ( taurat )  ada tertulis ' jika di seluruh dunia orang islam yang hadir untuk solat subuh berjemaah di masjid sama banyak dengan jumlah jemaah solat jumaat, maka saat itu Israel akan hancur."

Nampaknya jauh lagi Islam nak menang. Mana ada masjid atau surau yang penuh waktu subuh.....malah ramai yang tak solat subuh pun...

--perkongsian dari group wasap--
Syeikh Maulana Tariq Jamil- ihsan google.


10 comments:

  1. sesungguhnya israel sgt takut dia akan hancur dan klh dgn Islam sbb tu mrk memulakan langkah dulu ... cek mail ya .

    ReplyDelete
  2. mereka tau mereka akan kalah juga satu hari nanti, sebelum kalah mereka berazam nak hancurkan umat islam.

    ReplyDelete
  3. betul tu kak..susah nak menang kalau macam tu gayanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh takdelah, saya bukan terasa dengan akak.Sungguh.lagipun apa akak cakap tu betul.saya terasa dengan orang-orang yang dok mengutuk kat FB. Kalau saya terasa dengan akak mesti saya dah unfollow takpun block.Hehe. thanks sudi tegur adik-adik yang masih mentah macam kitorang ni. Jangan sampai benda remeh macam ni rosakkan friendship kita k.

      sepatutnya saya email benda macam ni tapi tak tau nak contact akak cmane, terpaksa tulis sini.

      Delete
    2. ok, akak bimbang je, maklumla..kadang-kadang kita tak perasan apa yang kita tulis tu mengguris hati org.
      emel akak...azie.shukor@gmail.com--tinggalkan alamat, akak nak htr kad raya.

      Delete
  4. sal terasa ngan komen akak ke pasal bola tu, minta maaf la ye, akak tak berniat nak buat sal terasa, itu hanya pandangan ikhlas akak.

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan makk., uHuuu

    ReplyDelete
  6. kak jie, dah cek emel tadi, ok dah...

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign