Asam Garam Kehidupan: Damai.

Nuffnang

Pages

28 Sep 2014

Damai.

..Suasana pagi dengan lembah berkabus naik perlahan mengapung di ruang udara..tak lama lagi bilah mentari akan sampai di sini, dan kabus semakin menipis...
Di sudut lain, mentari pagi mula menebarkan cahaya lembut. Kicau sang unggas memenuhi ruang, terdengar riang dan amat indah, bertingkah-tingkah, bersahut-sahutan.
Di sini, alangkah damainya, aku bisa menikmati keindahan ini sepuas hatiku. Terkenang suasana bergolak di asia barat...palestin, syria...dalam hatiku, kupanjatkan setinggi-tinggi kesyukuran padaMu ya Rabb...
suasana berkabus ( kurang jelas dalam gambar ni )
mentari naik dengan cahayanya yang lembut.
cahaya mentari mula sampai ke sini, angin sejuk menampar
wajah, takyah gi Cameron pun..

10 comments:

  1. Salam hari Ahad kak Azimah...untungnya kita hidup dalam keadaan aman damai macam ni kan..

    ReplyDelete
  2. wsalam Sal..dah balik dari jenjalan ke? seronoknya dapat keluar tengok tempat orang kan..

    Kalau pagi ahad selalu camnilah, dari ruang beranda kecil tingkat atas rumah akak, dapat tengok kabus naik, dengar kicau burung, tengok matahari naik...

    ReplyDelete
  3. sungguh damai kelihatan ..pasti indah suasananya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya cikgu, belakang rumah je tu..he he..

      Delete
  4. blog anda juga sangat indah..http://madey09.blogspot.com/ kenalkan blog baru Etuza

    ReplyDelete
  5. terimakasih cikgu, ( kena baca dengan irama upin dan ipin tau )
    saya ada berkunjung dan dah follow, cuma tak sempat nak tinggal komen, apa pun terimakasih sekali lagi atas kunjungan dan komen.

    ReplyDelete
  6. kurniaan Allah untuk memberi kenikmatan kerana ada melalui hari tak sempat tengok atau merasa pun. bersih dan nyaman je NA view dari umah NA, syukur.

    ReplyDelete
  7. Ya betul, ada harinya kita tak sempat pun melihat-lihat keindahan tu, kerana adakala kita sakit, ada masanya sibuk..
    pagi-pagi memang

    ReplyDelete
  8. wow indahnya..blkg rumah jer...nyaman makn 2 kat luar ni....tambah angin sepoi2

    ReplyDelete
  9. takleh la knor, jalan orang lalu lalang..kang tak pasal-pasal ramai plak yang menyinggah nak tumpang, he he..

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign