Asam Garam Kehidupan: SERIUS: Kisah isteri dan MADUnya yang dapat 1238 share di FB.

Nuffnang

Pages

28 Sep 2014

SERIUS: Kisah isteri dan MADUnya yang dapat 1238 share di FB.


SERIUS: Kisah Isteri Dan Madunya Yang Dapat 1238 share di Facebook.
Ada seorang kakak ni, dah dekat menapouse tapi masih nampak bergetah kerana kulit cerah, kuning langsat, body masih mengancam jantan miang dan kecil molek orangnya. Hanya 5 kaki tinggi lebih kurang, Kak Nani namanya.

Tapi entah macamana, saya dengar berita suaminya kawin lagi satu. Siap bersanding lagi dengan pelamin vogue, dan paling pelik buat di rumah sendiri. Bahkan dua kali ganda pelik, Kak Nani sebagai penyambut tetamu di hari bahgia suami. Juga tiga kali ganda pelik, Kak Nani sambut dgn senyuman ori di gerbang rumah. Apakah rahsia suami kak Nani itu yang bekerja hanya sebagai anggota penolong penguatkuasa.

Setahun setengah dah dapat orang baru, tak pasti lelaki ke perempuan tetapi bila hampir genap dua tahun, cik abang tu kawin lagi satu tanpa menceraikan kedua-duanya. Ringkas cerita apa yang ditulis di perenggan kedua diatas tu ,berulang bahkan isteri menyambut tetamu secara berjamaah, senyum, bangga dan tanpa sedih barang sekelumit pun.

Kak Nani pun montel, berisi dan bersusun gelang di tangan. Kusematkan di hati untuk mendapatkan petua dari cik abang apakah ilmu dimiliki.??? Sayugia, seminggu kemudian dengan beradabnya saya menemui kak Nani sebagai isteri tua sebagai minta izin untuk berjumpa cik abang.

Bila dilontarkan hajat mohon ilmu makrifat suami hebat, kak Nani dengan yakinnya berkata, Tak perlu lah jumpa suami kak, sebab boleh akak nyatakan rahsianya tanpa was-was .Saya agak kesal kerana tidak yakin dan, kak Nani dengan pantas mencelah, akak nak jadi isteri yang taat, isteri yang adil, yang saksama, beri semua madu merasa apa yang akak rasa.

Biarlah betul-betuk kak, kata saya. Jawab kak Nani, kakak mahu semua madu rasa apa yang suami beri .., kalau dulu selalu akak kena penampar dan sepak terajang, kini mereka pun dapat, lewat layan seks kena tumbuk maka mereka pun rasa, makanan kurang panas kena baling dengan pinggan mereka pun alami, kejut suruh bangun subuh kena hentak di bucu katil mereka dapat juga, tanya kenapa balik lewat dibedal dengan buckle tali pinggang mereka pun rasa. Pokoknya apa yang kak Nani rasa , mereka dapat dan rasa tanpa kecuali.Maka DAH KURANG apa yang akak dapat kerana pengagihan ADIL itu sesama kami.

Saya terkulat-kulat memikirnya dengan senyum simpulnya kak Nani menyambung, dan sekarang akak boleh tidur lena, makan selera, badan tak lebam, sihat montel dan kini suami akak tak lagi minta duit gaji akak (bini lain gaji mahal), maka dapat beli gelang-gelang emas 916 ini , sambil dia mengoyang2 kan lengan yang penuh gelang ibarat Rita Rudaini dalam filem Mami Jarum tu.

Saya batalkan hajat nak jumpa cik abang tu, sebab bersyukur. Walaupun tak dapat ilmu kawin 3, setidak-tidaknya saya masih seorang lelaki dan bukannya jantan!

komen saya: sebenarnya poligami itu selamat dan menyelamatkan kalau betul ikut hukum Tuhan, cuma nafsu saya jer yang belum mampu, hu hu..

10 comments:

 1. Asalamualikum...begitu halnya..patutlah nak bagi semua..apapun tanggungjawab besar, isteri ni amanah dari Allah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. wsalam...begitulah kalau buat sesuatu tak ikut sunnah yang betul, cuma jadi mangsa pula kan.

   Delete
 2. nauzubila.. takut buat main jadi serius, mudah pula jodoh..

  ReplyDelete
 3. ramai yang belum kawen sekarang, kalau dah isteri sendiri yamg pinangkan, tentulah perempuan yang dipinang rasa ok dan senang hati, sebab ada orang yang sudi berkongsi, rupa-rupanya ada agenda lain.

  ReplyDelete
 4. poligami bertujuan utk membela dan memmberi keadlilan kpd wanita. Tap isyg ia disalahgunakan utk melunaskan tuntutan nafsu. Akibatnya, islam yg menjadi mangsa

  ReplyDelete
 5. kerana yang membuatnya tidak berilmu dan tidak beriman.

  ReplyDelete
 6. Balik2 perempuan juga yang jadi mangsa..huhu

  ReplyDelete
 7. gitulah nampak situasinya..

  ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign