Asam Garam Kehidupan: Gagahkan diri.

Nuffnang

Pages

19 Nov 2014

Gagahkan diri.

Tak larat. Demam urat kot, habis sengal-sengal seluruh badan. Panadol pun dah berapa kali telan, kejap je kesannya, pastu datang sejuk menggigil dan kepala berdenyut balik.

Hari ni gagahkan diri ke tadika. Banyak perkara nak kena disettlekan sebelum cuti sekolah panjang bermula. Umar Zikri pun masih kurang sihat, tinggalkan dengan abah. Abah cuti hari ni sebab dia pun demam.

Banyak dosa ni, Allah nak bersihkan dosa-dosa tu, dan masa sakit macam nilah kena banyak berdoa, In shaa Allah makbul.

Tiba-tiba terasa mcm nak makan nasi bambu, cam sedap je. Tapi kat Sungkai, Felda Sg.Kelah sana nun, nak ke abah bawak...hrmmmmm.

12 comments:

  1. salam Kak..
    nasi bambu? tak pernah makan pun. apa pun get well soon yer=)

    ReplyDelete
  2. Wsalam
    A'ah. Akk pun first time dengar dan tengok, kawan anta gambar. .
    Tq

    ReplyDelete
  3. Nasi bambu tu macam lemang ke Azie? Tapi agaknya ini beras biasa. Nampak macam sedap pulak sebab ada daun pisang dlmnya. Makan pulak dgn sambal belacan ulam. Huh... kalau kakak dpt ni mahu satu bambu tu kakak sorang aje:)

    Moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  4. Entahla kzakie, mungkin jugak kot, nampak sedap kan, tu yg terliur je tengok:-)
    Terimakasih atas doanya

    ReplyDelete
  5. Dah sihat ke kak? Time sakit memang selalu selera nak makan macam-macam kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah sihat Sal, tq tau dtg umah akak. Selera pun dah kembali normal, he he

      Delete
  6. Ohhhh hari tu tengok Majalah 3 ada cite pasal Nasi bambu ni....kat Sg Kelah rupanya yeh....
    Harus terjah jugak nanti kalau hala ke Tronoh tu...

    ReplyDelete
  7. Oo ada ek citer dia kat tv3, tak tengok la. Harus terjah sesame nih, he he, terjah jgn tak terjah.

    ReplyDelete
  8. kak Azie..bagaiaman skrg..dh sihat ke

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah jm, tq dtg sini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Azie..ada masa in sha Allah JM akan singgah sini...don't worry..u r still in my heart :-)

      Delete
  10. Alhamdulillah..terharu tau..:)

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign