Asam Garam Kehidupan: Jom minum ABC di kafe Ikhwan PutraJaya

Nuffnang

Pages

28 Nov 2014

Jom minum ABC di kafe Ikhwan PutraJaya

Dengan motto Bersih, suci, halal- menawarkan khidmat sarapan pagi antara juadahnya nasi lemak berlauk, meehoon, spegetti lasagnia, nasi goreng, mee goreng, mee tiew , lontong, laksa dan berbagai lagi. Tapi masa kami datang ni, sarapannya dah habisss..
Makan tengahari dengan juadah antaranya-siakap stim, patin masak tempoyak, ikan sambal dan hrmmmm...tengokla sendiri, semuanya membuka selera.
Kami singgah minum ABC...aduhai...nyamannya panas-panas camni.( jangan pedulikan muka orang yang tengah excited nak minum ABC tu yek, buruk sesangattt)
Istimewa Nasi ayam Hainan yang harganya rm6 sahaja. Oye..ABC ni rm 3 je tau, sedappp..
Alamatnya- no70, Jalan Presint Diplomat, wilayah persekutuan PutraJaya.
Datang, jangan tak datang..
ABC-rm3 sahaja.
Siakap stim
Aneka pilihan lain
Ikan sambal membuka selera.
Patin masak tempoyak, kesukaan orang Pahang cam UA, he he
Air sirap dalam bekas ni, percuma saja tau.

12 comments:

  1. akak, saya dah reply email..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak try sekali lagi nanti yea:-)

      Delete
  2. Sedap sangat tu Azie sampai tak toleh tengok kamera dah..
    Sayangnya jauh kalau tak boleh kakak rasa sama:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg lazis jiddan, smp muka pun jadi mcm muka org tk penah makan..
      Take note kzakie, mane tau kalu nnt singgah putrajaya:-)

      Delete
  3. wow sdpppnya..
    bila nk blnja knor ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datang sini knor, in shaa Allah, pm tau:-)

      Delete
  4. kafe ikhwan putrajaya?..presint berapa kak Azie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa..akak tak kasi alamat lengkap yea, senang je..cari je Mydin pr15, in shaa Allah jumpa

      Delete
  5. Putrajaya, jauhnya nak pergi..

    ReplyDelete
  6. Laaa, mane tau kot tersampai ke sini ke bila2 nnt:-)

    ReplyDelete
  7. Nampak mcm menarik jugak tu NA....
    Kat Taman Taman Botani tu ke NA ke kat area shoplot....
    Sedapnya tengok ABC ...tp sekarang ni musim
    hujan....sejukkkm hihi...

    Barulah kenal tuan blog, barulah seronok sikit berblog sambil kenal tuannya

    ReplyDelete
  8. kat area shoplot..deret mydin presint15
    masa saya singgah tu hari tengah panas, memang tak suman ( org nogori yg cakap ) menghirup ABC tu.
    Tuan blognya buruk no muka masa tu, OKje amik gambar kat sudut mane pun cute je, jelez kita.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign