Asam Garam Kehidupan: Selamat menempuh SPM kakak.

Nuffnang

Pages

3 Nov 2014

Selamat menempuh SPM kakak.

Hari ni 3/11-satu lagi tarikh bersejarah dalam hidup kakak, bukan kakak saja, tapi semua pelajar yang berumur 17 tahun, hari ni start SPM kertas 1 dan 2, aduhh!!! Mesti bergelora habis dada kakak kan?Ibu? Ibu cool je, tengah masak sagu pelangi ni ha, buat juadah buka puasa petang karang.

Alaa, chillax la kakak, paper BM je pun hari ni, senang tu, ibu yakin kakak boleh!!! Kakak kan dah usaha study siang-malam, selebihnya serah kat Allah. Ibu nak nasihat ni, jangan sampai over confident,  takut nanti soalan-soalan mudah kakak jawab ikut mudah juga, ingatt...apapun, kena baaaanyak merintih-rintih dan mengadu pada Allah.

Ibu tak putus doa, jika sekiranya ilmu yang kakak dapat hari ni dapat dimanfaatkan untuk membangunkan ummah masa akan datang, ibu doakan kakak berjaya dengan cemerlang. Kalau kakak lulus cemerlang nanti, ibu pasti sangat abahla orang yang paling happy, ibu of coz la happy jugak, cuma jadi sedih sebab terfikir-fikir, lepasni pasti kakak akan melangkah lebih jauh, tinggalkan ibu lebih lama...

Eishhh..apala ibu ni, nak buatkan kakak runsing ke? Tak, ibu akan restu apa je yang kakak nak buat, as long benda tu tak melanggar syariat, dan kakak kena selalu jaga adab sebagai sorang muslimah, tu aje.

Kat sini ibu nak ambil kesempatan juga untuk ucapkan Selamat menempuh peperiksaan SPM buat anak-anak kawan alamaya ibu, semoga dikurnia ketenangan hati untuk menjawab semua soalan dan semuanya lulus cemerlang, aminnn.

8 comments:

  1. Banyakkan doa serta jaga solat 5 waktu.
    Tenangkan hati dengan zikrullah.Tawakkal kepada Allah ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, syukran jazilan aunty Nor- Aishah Humairah..:)

      Delete
  2. All the best, moga berjaya kakak.

    ReplyDelete
  3. tq aunty Fair-Aishah Humairah

    ReplyDelete
  4. Gud luck kakak.....betul kata mama tu .....sekarang ni masa kita tawakkal padaNya.....dah bertahun dah kita struggle for SPM .....ye dak...

    ReplyDelete
  5. ye aunty, in shaa Allah, tolong doakan Aishah yea...Aishah Humairah.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign