Asam Garam Kehidupan: Inilah keputusannya.

Nuffnang

Pages

19 Dec 2014

Inilah keputusannya.

Nampaknya takde rezeki saya untuk terus bekerja di tadika NM Putra Jaya. Tengku Amlina kena pindah keJPN cawangan Dungun. Balik kampungla Na yea. Na dan Mad ni orang Terengganu. Na orang Seberang Takir. Mad orang Padang Midin.

Malam tadi duk memikir-mikir apa nak buat lepas ni. Taknakla duduk rumah je. Nanti senang gemuk. Otak pun naik beku nanti. Saya ni dah 20 tahun bergelar cikgu tadika. Pernah bukak tadika sendiri. Tapi, rasanya takde dalam perancangan nak bukk tadika sendiri dah. Penat, banyak benda nak kena pikir. Senang kerja dengan orang je, buat je apa yang disuruh, takyah nak pningkan kepala.

Moga Allah beri jalan. Apa pun ketentuan Mu..itulah yang terbaik buatku. Pimpinlah hamba Mu ini selalu dalam perjalananku yang penuh liku ini.

8 comments:

  1. banyakkan sabar ya..Dunia ini luas cari lah rezeki cara halal mana pun apapun pasti ada rezeki ya Cikgu...buatlah sesuatu yang dirasakan mudah nak rai rezeki. Cikgu tak minat join MLM ke..kan MLM yang baik contoh Elken brand ni kualiti bertahan hingga sekarang ramai tau berjaya dengan join Elken. OK apa kata Etuza cuba cari penaja Cikgu Azie..menerusi blog kita berusaha sampaikan maklumat dan berkongsi dengan cikgu. Etuza bulan ini dapat dua kali bonus dari Elken..bonus pertama terus masuk bank mybank Etuza bonus kedua bentuk baucer..baucer boleh tebus duit atau beli produk seperuh seperuh kita ambil duit. terkejut dekat 4 angka bonus tinggal Rm 18 .00 jadilah 4 angka. Ni Etuza bagi jalan antaranya yang boleh kita lalukan..cuba fikirkan ya..cikgu.Simpati dengan cikgu Azie..

    ReplyDelete
  2. Cigku azie berniaga adalah sunnah nabi ya ..Etuza dari 2006 lagi dah join Elken dan tak pernah terpengaruh join banyak MLM cukup satu sebab Elken brand terbaik antarabangsa.Tak perlu nak fikir jauh..Etuza bukab bohong ya. Ada cerita kenapa hingga kini masih elken ni ..ada cerita kuat dari Etuza ..cuba bagi respon ya..Etuza cari penaja Cikgu Join Elken. fikirkan ada kah hikmahnya ni..fikir tau dan dalam masa sama cikgu boleh cari dan buat kerja lain...macam Etuza l;ah ya...

    ReplyDelete
  3. Cikgu ada whatsapp, senang kita bincang kat situ, kalau ada bolela emailkan kat saya-azie.shukor@gmail.com

    ReplyDelete
  4. ye setuju kata en etuza tu..unik namanya..
    berniaga cara online juga sgt bgus..ajaibnya hujung jari,,
    dulu org tak kenal knor,skrg ramai org knl knor...peyek sapa yg tersedap..ha ah tentulah knor...hihi..tak riaklah cuma terharu dgn pencapaian..#kusujudsyukur

    ReplyDelete
  5. betul insha Allah rezeki ada dimana-mana=) yang penting waktu mesti dimanfaatkan kearah kebaikan..

    ReplyDelete
  6. ok ada watsap ,,nanti bai dekat Gmail ya...nnati Etuza di luarliputan dari masjid tadi..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, terimakasih cikgu Etuza, knor, Ciksiti kerana sudi beri dorongan yg sgt membina.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign