Asam Garam Kehidupan: Kejutan dari Sabah.

Nuffnang

Pages

9 Dec 2014

Kejutan dari Sabah.

"Ibu, ibu..ada orang kirim barang ni, cepat"
"Ibu, cepatlah bukak"
" Japla, ibu nak solat maghrib dulu, jangan bukak tau, ibu nak gambar dia dulu."

Abah balik. Hari ni abah kalah, ibu dulu sampai kat rumah.

"Abah, ada orang bagi hadiah kat ibu" Umar Zikri bawak bungkusan tu kat abah.
" Bah, jangan bukak dulu, nak amik gambar bungkusan tu." Ibu halang bila tengok abah mula mengoyak bungkusan plastik luar.
"Sape bagi ni.?" Abah tanya bila tengok nama pengirimnya seorang lelaki. Lelaki mane bagi hadiah kat bini aku ni...( agaknya ni kot yang abah fikir, hi hi )

" Kawan blogger dari Sabah, aritu masuk segmen dia." Penerangan ibu tak berjaya menghalang abah dari bukak bungkusan. Nasib baik tak koyak sijil kat dalam tu.

Tadaaaa...baru abah puas hati bila tengok apa yang tertulis di sijil ni. Anak-anak pulak berebut nakkan key chain dari Sabah ni.

Nilah dia kengkawan yek, jauh dari Sabah datangnya, terimakasih cikgu rajin, in shaa Allah saya akan simpan elok-elok hadiah dari cikgu Etuza ni, sijil penghargaan pencarian anugerah tropi 2014 by Etuza.
Minta maafla cikgu Etuza, gambar kurang memuaskan.

18 comments:

  1. Asalamualikum Pn Azi dan seisi keluarga. Alhamdulillah ya dah sampai niat. Ala biasa saja sijil tu..ky chain tu dari Kundasang ya Etuza beli kat sana. Mohon maaf lah suami terkejut ke?...Subahanallah rasa terharu..siap di gambar lagi tu..sesungguhnya damai rasa bila apa yng kita niat nak bagi dah sampai ya..Terima kasih kasih kerana suka ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam cikgu, itulah magrib semalam sampai rumah anak-anak bising ibu dapat hadiah, hi hi. Terimakasih susah-susah hantar, key chain tu comel sangat, bagi kat anakla kot, sijil ibu yg simpan.

      Delete
  2. Kalau simpan dalam fram sijil tu agaknya sampai bila akan menjadi kenangan Cg Azi dalam arena berblog. tak apa cara blogger masing2 lah nak sipan bagaiman kan..simpan dalam fail sijil pun ok juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah nak masuk frame kot, apapun simpan dalam clear holder dulu.
      kenangan tu..

      Delete
  3. Cuak en abah ye hihi....
    Tahniah dari kakak. Inilah dunia blog yg unik.
    Jalinan ukhuwah yg indah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha, mana tak cuak, tetiba dapat hadiah nama pengirimnya lelaki, dah bukak baru puas hati.
      Tq kzakie, persahabatan maya ni mmg indah, saya dpt sahabat ramah-tamah dan baik, Alhamdulillah..

      Delete
  4. Wah pantun tu terbaik ya..terima kasih..pantun dah masuk entry terbaru..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, tengok cikgu berpantun, saya pun nak berpantun juga, hi hi

      Delete
  5. tak caya abahnya...kena tulis bloglah abahnya baru caya..betapa baik2nya sahabat alam maya..
    alhamdulillah rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia sayang saya lebih kot, hi hi.
      Alhamdulillah, di alamaya ni juga kita dapat berkongsi berbagai ilmu kan

      Delete
  6. Alahhhhh tak nampaklah kumbang kayu tu hihi....
    Jeles jugak tu nampaknya cik abe tuan ambe hihi

    ReplyDelete
  7. Sori ar, kamera cap ayam jerr, hu hu

    ReplyDelete
  8. ahaa...kak Azie pun dah terima ye :-)

    ReplyDelete
  9. a'ah, kesian cikgu etuza, bila akak fikir mesti banyak guna duit nak buat hadiah, nak kirim lagi, macam akak punya tu ringan macam tu pun dah 9 hengget lebih, tapi dia bines elken laju kot, boleh cover, hi hi.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign