Asam Garam Kehidupan: Bukan rezeki saya..kot..

Nuffnang

Pages

8 Jan 2015

Bukan rezeki saya..kot..


keluarga bahagia itu juga rezeki yang wajib disyukuri- google imej

Assalamualaikum wr.wb..semoga semua teman dan siapa saja yang tersinggah di sini sentiasa mendapat rahmat, kasih sayang dan pengampunan Allah hendaknya.

Mood berblog merudum betul sari dua ni. Kenapa? Saya rasa mungkin sebab saya dok asyik pikir camane nak buat duit kat laman blog ni, saya dok bertekun mengadap blog Bro HH belajar teknik SEO lah, affiliate lah..penyudahnya saya yang stress, saya tak faham, saya tak boleh bawak, saya rasa itu bukan rezeki saya. Apa? cepatnya give-up? Ha'ah..saya mengaku. Mudah bagi orang yang cepat tangkap, bagi saya yang slow learner ni, saya tak tau mana satu yang harus saya bagi prioriti, banyak sangat.  Saya rasa saya lebih suka menulis untuk suka-suka, sharing manfaat bersama macam yang saya buat sekarang. Ampun maaf bro HH jika ada tersalah cakap dan terimakasih untuk ilmu yang saya dapat setakat ni.

Mungkin rezeki saya ada kat lain. Saya yakin. Alhamdulillah setakat ni walaupun tak mewah, baju jarang bertukar, takde handbag, kasut ( lebih kepada selipar sebenarnya ) itulah yang saya pakai ke kedai ke, ke tempat kerja ke ( oye...saya masih direzekikan bekerja di tadika lama saya di putra jaya, in shaa Allah nanti cerita kemudian ), tapi saya tenang sebab tak pernah dikelilingi hutang, takde hutang belajar, takde hutang perabut, saya rasa itu juga satu rezeki dari Allah, bukankah sihat, tenang, aman, bahagia, anak-anak yang baik, suami yang baik ( walaupun tak romantik, hu hu ), kawan-kawan yang baik, ilmu dari mursyid yang sentiasa membimbing itu juga rezeki yang wajib saya syukuri. Alhamdulillah, terimakasih untuk segalanya ya Allah.

Oye cikgu Etuza, Salmiah Awang dan Mr. Syafiq ( ini kengkawan yang join segmen saya dulu ) harap sangat dapat hubungi wasap saya 0122127148 or sms ke 0189010340 dan bagi alamat anda untuk penghantaran cenderahati, Kesian kat kengkawan lain yang dah bagi lama.

17 comments:

  1. rezeki Allah Maha Luas, cuma kita ni jer perlu berusahakan
    jgn cpt putus asa udah le... bt n3 yg tip top buat duit dgn nufnang.. ramai yg kaya duk kutip duit dr nufnang ni.. bli keta byr tunai dgn suami knor.. kerja berblog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nufnang ada tu, entah la..belum rezeki lagi.
      kagum sangat dgn diorang yg pandai cari duit sambil berblog ni

      Delete
  2. moga Tuhan permudahkan, thanks for sharing..NA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, thanks juga Fair atas doanya,

      Delete
  3. tips blog lebih ceria datang klik ya..moga tersenyum hari ini..http://madey09.blogspot.com/2015/01/senyumkan-blog-anda-pasti-ramai-ceria.html
    semoga rezeki dimudahkan ya Nor azimah..
    Ramai blogger bernama Nor azimah..Etuza muli keliru...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai blogger nama Nor Azimah yea, hi hi, femes nama tu yek, in shaa Allah nanti datang klik sana..tq juga dtg sini :)

      Delete
  4. Haha.....stress ke? Tulah pasal NA OKje ni sejak dah berhenti kerja malas gak nak pening kepala pikir benda berat, kang tak pasal pasal stress hoho.... Tak pe, belajar slow slow lah....jangan cepat give up. Insyaallah kalau ada minat tu, boleh je tuuu....

    Setuju dengan statement awak tu NA....tak de hutang tu yg best!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.
    sis azie... tak mo sedih2...
    tak mo...

    Rilex lh... sy ada belog pun bukan sbb nk buat duit....
    penat lh ... nk "jual diri dan keluarga" cerita daily life semata2 nk tarik trafik...
    stress ooo bila kita buat sesuatu sbb nk "please"/ suka kn hati orang...
    hihihi... just pandangan sy lh...
    tulis lh dari hati dengan ikhlas dan niat yg betul... mn tau dgn penulisan kita tu...
    1. Ada org jahat berubah jd baik.
    2. Ada orang belum islam dpt kembali pd islam.
    3. Orang yg sedih akan jd gembira...

    Yg penting jaga maruah diri dan jaga maruah orang.... Insya Allah....

    P/s: dok putrajaya ke? X yh lh pos adiah sy.... bg tangan jer lh.... jimat pos... hihi...
    ayer@8 jom.... bli tudung kt nurhannah...
    hihi

    ReplyDelete
  6. Kalau duduk concentrate kakak rasa boleh Azie. Tapi kalau masa nak cuba faham ada benda lain yg nak kena buat memang tersengkak-sengkak itu yg jadi malas.

    Betul rezeki sebenarnya banyak kalau nak dinilaikan yg ada pada diri kita ni..

    ReplyDelete
  7. Kalau kita tak mahir di situ, mungkin kemahiran kita di tempat lain.. ;)

    ReplyDelete
  8. Insya Allah rezeki ada di mana2

    ReplyDelete
  9. betul ..di mana2 ada rezeki. Nor Azimah sebenarnya baru lepas solat maghrib tadi Etuza baca entry ni,pagi tadi tak baca...just paste ja entry Etuza hal senyum di blog. Mesej Etuza usah sekali2 kita menulis perkara yang kita sendiri tertekan membacanya..Etuza baca hingga habis..nor azimah ni merendah diri...semoga dimurahkan rezeki ya...tahnia masih diperlukan ..syukran.

    ReplyDelete
  10. Jangan stress2.. Mintak dengan Allah dulu, in sha Allah Dia tunjuk mana jalan untuk rezeki kita.

    ReplyDelete
  11. saya mendoakan yg terbaik utk makcik.. makcik jgn lah stress2. ^^

    ReplyDelete
  12. nak belajar benda ni,kena perlahan2 cik.. ambil masa juga la.. kalau kita rujuk sumber lain pun boleh mbantu utk faham juga..jangan mudah putus asa cik..hehehe

    ReplyDelete
  13. kita sebenarnya terlalu dipengaruhi budaya luar diri kita.

    pengalaman saya hidup selama 54 tahun menyatakan bahawa cukuplah kita hidup sekadar kemampuan sendiri... sederhana.

    saya teringat lagu Antara 2 Cinta oleh The Zikr.

    ReplyDelete
  14. kalau x ada rezeki dalam berblog byk lagi cabang rezeki lain bak kata Azie lah..sihat itu rezeki, anak2 yg baik dan pandai itu rezeki, kereta x meragam juga rezeki kiranya rezeki dari Allah tu amat luas skopnya apa yg perlu kita buat perlu sentiasa bersyukur..Kita boleh bernafas sehingga sekarang juga rezeki..terima kasih ya Allah

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign