Asam Garam Kehidupan: Ubat.

Nuffnang

Pages

22 Jan 2015

Ubat.

Lapar...carilah makan
Mengantuk...tidurlah
Letih....berehatlah
Sakit fizikal..pergilah ke doktor
Sedih...hiburkanlah..
Merajuk..dipujuklah..
Namun jarang yang ambil peduli mencari ubat penyakit hati.
Sakit fizikal, masalah luaran mudah dicari ubatnya..
Kasihan..penyakit hati yang menyebabkan jiwa mati
Jarang diperhati
Walhal sakit fizikal, masalah luaran hanya melibatkan duniawi
Tapi penyakit hati
Akan melibatkan orang lain di sekelilingnya
Malah petaka yang jauh hebat dan dahsyatnya
Nun di sana..di neraka yang azab pedihnya menanti
Tak terperi.

Ampun maaf buat semua para sahabat alamaya yang amat dikasihi, masa kini amat terhad untukku santai-santai di sini, bila rindu hanya mampu online di phone yang amat terhad malah kadang tak dapat nak tinggal buah tangan pun di laman sahabat..( dah kerja 5 hari seminggu, balik petang nak pikir masak, bila malam dah takde mood dah bila mata dah mengajak ke bantal....)

10 comments:

  1. Sekurang2nya Nor Azimah punyai kesempatan update entri

    ReplyDelete
  2. UA..rindunya, tapi tula kat tab tkleh bukak blog UA, tq tau sudi singgah sini, saya hargai sesangat..

    ReplyDelete
  3. All de best. Keep de priority up high...
    okay.
    sis jumpa tgh hari ni jom... blh claim hadiah...
    hihihi... x malu...

    ReplyDelete
  4. Bila sibuk melanda tak perlu fikir bloglah Azie
    Memang rindu juga kan tapi keluarga kena jadikan no. one
    Tak mahu jadi penyakit pulak dek terkejar-kejar tu..

    ReplyDelete
  5. Nhhas, sori sesangat, ptg baru sempat bukk phone, tapi sekali lagi sori..akk dh tk keje di putra jaya, in shaa Allah akk kirim jelah, sori tau and tq 4 de visitd

    ReplyDelete
  6. Tkleh kzakie, nanti putus hubungan ngn kzkie nnt, at least 1 entri utk 1 hri, he he

    ReplyDelete
  7. yg pnting familynya tidak terabai..

    ReplyDelete
  8. takpelah kak, kami akan menyinggah walaupun kadang-kadang tak tinggal jejak. ;)

    ReplyDelete
  9. entry sangat bagus..bagi yang membaca alangkah bertuah mendapat tazkirah ini..rawatlah hati kita semua..usah berputus asa..muhasabah diri..BWalking tu anytime..fikirkan entry yang terbaik hari esok ..

    ReplyDelete
  10. x pe kak Azie, JM memahami

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign