Asam Garam Kehidupan: Ciken pox sudah menyerang!!

Nuffnang

Pages

12 Feb 2015

Ciken pox sudah menyerang!!

Dari 22 orang pelajar tadika, minggu lepas tinggal 7 orang, minggu ni dah agak ramai yang sihat, cuma tinggal 6 orang je yang masih mc.  Minggu lepas memang santai sangat, mengajar pun relax je. Minggu ni yang tukang buat kecoh, suka cari pasal dah sihat, poning yo dibueknyo.

Ingatkan Umar Zikri selamat. Rupanya virus tidak mengenal mangsa. Takpelah..Allah bagi sakit sebab Allah sayang Umar Zikri kan. Dan buat sari dua ni bolehla ibu rehat kat rumah, bukan rehat sesaja...banyak kojo nak kono solosai.

Mak aiii, syiling dh naik sawang, ekzos fan kat dapur dah berkarat, nak gosok baju abah, nak mop lantai, bla..bla...bla..bla...Masya Allah banyaknya nak kena settle.

Salam sayang buat semua, ampun maaf.

13 comments:

  1. ala, ciannya Umar Zikri..semoga cepat sembuh ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak Sal sudi doakan Umar Zikri :)

      Delete
  2. anak saya tiga3 demam selsemaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. cam tula kalau dah duduk taska, penyakit pun kena share, he he

      Delete
  3. Chicken pox memang cepat aje nak cari geng supaya sama-sama rasa.
    Sementara tu kenalah berpantang sikit - moga cepat sembuh ye sayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela sesangat kzakie, cepatnya dia cari geng, pastu bila dah kena siapla cuti dua minggu, pastu dia siap bersungut nak pegi sekolah sbb boring takde kawan, tq aunty zakie atas doanya.

      Delete
  4. Replies
    1. hu hu, mianglah benda ni aunty UA

      Delete
  5. Sudah tido gitu mmg demamlah gayanya tu ...
    Moga cepat sembuh ye Umar Zikri....
    Org ckp jangkit dia masa dah baik tu....wallahu alam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu dia nak tunjuk muka tu, alahai buruknya ropa bantal tak bersampul, sampulnya basah sbb kepala dia panas kena tuam dengan tuala basah..
      saya pun dengar camtu jugak.

      Delete
    2. Malu dia nak tunjuk muka tu, alahai buruknya ropa bantal tak bersampul, sampulnya basah sbb kepala dia panas kena tuam dengan tuala basah..
      saya pun dengar camtu jugak.

      Delete
  6. saya dlu berjangkit dgn kakak,sbb tolong dia sapukan ubat..habis melekat la virus kat saya..sabar ja la..kena masa kecil2.. tak rasa azab sangat..ihihi.. tak apa la kena sekarang kan cik.. heeeee..sekarang dia dah sembuh ke?

    ReplyDelete
  7. Belum lagi, tapi nampaknya dah dah nak kering tu, dah tak sabar2 nak gi sekolah, boring kat rumah takde kawan

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign