Asam Garam Kehidupan: Ke mana lepas ni?

Nuffnang

Pages

30 Apr 2015

Ke mana lepas ni?


Hari ni khamis, esok jumaat cuti 1 Mei..yey...cuti 4 hari tu, sampai hari isnin. Ramailah yang plan nak bercuti ke mana- mana tu, balik kampung ke, ofkosla kan, biar plan betul-betul ye..kang lari sebulan bajet, naya..

Hari ni last kakak keje kat sini, keje kat tadika bersama ibu. Kakak assisten tecer kat sini, tugasnya sambut budak, masak, keje-keje admin kat pejabat. Uishhh...bole la dah masak lauk-lauk simple cam sup, kurma ayam, asam rebus, jadilah. Jadilah, dari tak pandai lansung. Hari-hari kena beduk, kena leter dengan ibu, sabo jelah ye kakak, ibu ni memang cengil.

Ada dapat tawaran sambung matrik di Penang, aduhaiiii....jauh gak tu. Kalau jadi pegi, In shaa Allah 24 Mei bertolakla kitorang. Tapi dia tak berminat nak sambung matrik sebenarnya. Kalau tunggu UPU lambatla sikit. Abah suruh pegi tu, hrmmmm...saya as mak ni, tak berani nak cakap banyak, sebab tak sompek masuk U pun, he he..

Sompek kau hapdet entri maso ni yo, curi tulang apo? Eh, idok le, menyambil ni ha, sambil print kojo sekolah bebudak ni ha..



8 comments:

  1. Oo kerja dgn ibu..bguslh .biasalh leter2 tu..
    knor tk suka berleter dgn anak2..mrh terus..hihi.
    pd knor elok ke matrik sthun jerkn...sng..msuk u esok trus bt ijazah..tklh lma sgt.
    klu diploma tk yh..msuk jer matrik..
    dpt U sthn ok sgt tu...mesti dptlh tu..
    tpi dpt msuk U dpt asasi sthun lgi better..diploma lmalh msanya...tpi gerenti dpt asasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knor dh ada anak yg belajar kt ipt, dah tau apa patut apa tak, tq sgt atas infonya..cadangnya mcm tulah..pegi je matrik, kalo dpt tawaran upu keluar matrik terima upu, tengokla mane rezeki yg dia dpt.

      Delete
  2. o0o matrix Penang yer.mai jelah..nnt dah dapat UPU keluarlah kalau nak. matrix pon ok juga..boleh acik gi lawat nnt he he.akak kalau jadi datang roger la kami.boleh jumpa. nak tdo kat umah pun boleh aih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow...kita dah ada tempat bermalam la kakak, bolehla2x...In shaa Allah cik siti, kalu jadi dtg akak roger2, tulah pd fikiran akk yg tk smp ke U ni, mgkn mcm tu juga...tq atas nasihatnya

      Delete
  3. Pengisian yg bagus sementara nak tunggu arah mana nak tuju.
    Biar kakak pilih hala tuju yg mana dia suka Azi. Ramai juga yg dah masuk matrikulasi bila UPU dpt dia akan keluar dari matrik. Result kakak baik memang macam sayang kalau tak terus ke U.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillsh...bolela cari duit poket sikit..
      Saya rasa pun cam tu kak., matrik pun setahun je.
      Kak..masa dok jwb komen ni, saya di jb, ikut rombongsn xpdc Ikhwan, singgah bermalam di tempat jemaah di Mutiara Rini, dekat tak ngn tempat akk?

      Delete
  4. saya cadang nak pi kl tapi tak menjadi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. La...kenape tk jadi plak? Susah nk tgglkan ibu_suri yea?

      Delete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign