Asam Garam Kehidupan: Senang atau sihat?

Nuffnang

Pages

8 Apr 2015

Senang atau sihat?

Sikit plak yang bawak bekal camni hari ni. Kalau tak boleh kata hampir semua yang bawak bekal...isi bekalnya inilah dia...nuget, sosej, nuget, sosej, kentang goreng...sampai ada antara anak-anak diorang tak pandai makan nasi, cekodok, bubur kacang lagilah, bukan aje tak reti makan, tapi tak kenal.

Antara kesukaan anak, kesibukan dan kesuntukan masa, kesihatan anak-anak...pandai-pandailah kita sebagai ibubapa mengimbangkannya.

9 comments:

  1. dah lama saya tak beli semua ni..semoga kita semua menjadi ibu bapa yg lebih bertanggungjawab..selalunya masak tapi semalam sebab kepenatan amat kami makan roti je for dinner huhu sedihnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak2 mmg suka mkn benda camni, sedap...tapi kalau tk biasakan takde masalah pun, benda segera camni, mudah nak dapat, tinggal nak goreng je.

      Roti pun ok, cicoh kuoh kari...ermmm dap-:-)

      Delete
  2. Dulu.. pengasuh lama tak bagi kami bekalkan menu macam tu.. anak2 semua dipaksa makan nasi dan terutamanya sayur wajib diambil..
    Sekarang.. anak2 dah sekolah dorang suka makan dekat sekolah dengan kawan.. kalau bawak bekal (biasa hubby yang akan sediakan), mesti kena isi lebih.. nak share dengan kawan2 katanya.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bestnya dpt en hubby yg rajin, seronok..

      Delete
  3. Mknan tk sehat tuh..bznya parent..

    ReplyDelete
  4. waaa... yang sihat ke yang instant ke... both kita tak sempat makan kak...

    p/s: akak tukar nombor whatsapps ke? hehehe... tgk dah gambar orang lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah sibuk sangat tuh..
      No lama suami akk amik, kot gmb tu gmb org bertapa atas batu, betullah tu dia, he he

      Delete
  5. Kakak dah lali dgn bangun awal pagi buat sarapan. Tak kisahlah sesekali memang anak kakak kena juga makan roti gulung sosej. Tapi yg biasa kakak buat nasi goreng, meehoon goreng, cekodok bawang/bilis. Pandai aje anak-anak kakak makan. Kadang pau/roti yg kakak uli - ala guna bread maker apa susah. Tahu-tahu dah naik. Kalau malas juga tak tahulah Azie:)

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign