Asam Garam Kehidupan: Hadiah manis dari Allah.

Nuffnang

Pages

1 Jun 2015

Hadiah manis dari Allah.

Allah yang Maha Baik telah memberikan hadiah yang sangat manis buatku semalam. Tarikh ini penuh kenangan...31 mei 2015 bersamaan ahad 13 shaaban 1436H.
Mungkin juga hadiah yang tak ternilai ulang tahun ke 18 kakak. Kakak dok sebut selalu nak belajar di UIA, nak belajar Bahasa Arab, itu hadiah dari Allah atas usaha keras kakak selama ni.
Ibu cuma dapat hadiahkan sebuah toester yang tak seberapa harganya supaya kakak boleh berjimat sikit, al maklum makan semua berbeli, bukan macam zaman sekolah asrama lagi.

Semalam juga, seusai pendaftaran kakak, seusai sesi berpesan-pesan pada kakak, kami tinggalkan dia untuk sebuah lagi sejarah dalam hidup kami. Pertemuan penuh emosi katanya, penuh air mata...
Kami ketinggalan sesi tu...al maklum dari Gambang, Kuantan ke Jerantut makan masa lebih kurang 3 jam. Sampai je kat Dewan Majlis Bandaran Jerantut tu diorang dah selesai makan.
Opss..belum cerita lagi ye pertemuan apa? Pertemuan keluarga besar anak cucu kaum kerabat sepupu sepapat Hj Salleh bin Abdullah atau nama cinanya Lam Koi. Ada antara kami tak pernah berjumpa sejak lahir hinggalah dah tua ni, dah masuk usia emas ni..hi hi..Ada yang masih muda boleh pangkat anak tapi tetaplah diorang kena panggil kami abang atau kakak sebab pangkat sepupu..
Terimakasih sesangat buat abang sepupuku yang sangat berusaha mengatur pertemuan ini..abang long Rostam, adik-adikku Muni, Nisa yang bertungkus lumus masak gulai rom, sambal hitam, gulai tempoyak patin...tu semua lauk pauk nostalgia tu.

In shaa Allah, moga Allah yang Maha Baik membuatkan kita bertemu lagi di masa akan datang..

15 comments:

  1. Alhamdulillah Azi. Moga ukhuwah terus terjalin erat.
    Kakak dok perhati satu-satu tengok ada lagi genetik cina pada keluarga Azi
    Ada juga yg dah tak nampak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kzakie, tak jumpa kt luar..dalam group wassap, hi hi
      mmg masih kuat sepetnya tu, dok jadi bahan gurauan antara kami.

      Delete
  2. ALHAMDULILLAH
    PANJAT KESYUKURAN..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..reunion besar=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tq atas kunjungannya..:)

      Delete
  4. Tahniah buat dak Kakak yang berjaya ke UIA.. ;)
    baby yang atas meja tu berapa tahun usianya..? boolat.. geram ai tengok.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih..
      Tak sempat jumpa baby ni, ni pangkat anak sepupu ni, dah bole ddk tu agaknya ada 7 ke 8 lapan bulan kot, nnt lah tya kat gruop wassap, hi hi

      Delete
  5. Alhamdulillah..
    tahniah buat kakak berjaya menempatkan diri di UIA
    tahniah juga utk reunion family tu..bukan senang nak berkumpul ramai-ramai..

    salam kenal..saya letak url blog ni di sidebar..Insya Allah bekunjung selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..terimakasih..
      Reunion dah rancang lebih dari sebulan, tapi ada juga yang tak dapat hadir, nak buat macamana..belum ada izin Allah..yang ada tu Alhamdulillah..
      terimakasih atas kunjungannya,

      Delete
  6. Saya juga akhir akhir ini suka buat re union walaupun setakat 2~3 orang kawan..

    ReplyDelete
  7. Saya juga akhir akhir ini suka buat re union walaupun setakat 2~3 orang kawan..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, ada saya baca tu

    ReplyDelete
  9. Selamat berjuang kakak...... dah tentu hujan lebat tu hihi....

    Seronok dpt berjumpa sedara mara yer NA, merapatkan ukhwah yg jauh katanya....

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...tahniah kepada kakak kerana berjaya melanjutkan pelajaran di UIA...semoga menjadi anak yg solehah..amin...sejuk perut ibu

    pertemuan semula yg dalam lama x bertemu...mengeratkan ukhuwah

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign