Asam Garam Kehidupan: Berbaloila bagi orang miskin macam saya.

Nuffnang

Pages

26 Oct 2015

Berbaloila bagi orang miskin macam saya.

Salam rindu buat teman-teman yang sudi berkunjung ke sini, minta maaf sesangat sejak kebelakangan ni tak dapat berkunjung ke laman teman-teman, bizinya cikgu tadika ngalahkan cikgu besar sekolah menengah. Baru selesai open day sabtu baru ni, ni tengah bergelut ngan exam paper plak, haa amik kau, budak tadika pun ada exam,hi hi..examnya 2hb-6hb/11 ni. Pastu ada hari konvo 14/11, pastu sibuk nak buat hiasan kelas yang baru, haaaaa...sibuk tak sibuknya.

Nak tunjuk ni je, semalam pegi pasar pagi yang saya kata kena pegi dekat-dekat nak tutup pasar tu, dapatlah beli buah kat bawah tu, sesikat pisang, masih cantik kan? tiga biji delima dan lima biji epal tu..rm10 je, suka, suka..berbaloila bagi orang miskin cam saya ni.

Antara buat yang disebut dalam Al Quran, buah pisang dan delima..

8 comments:

  1. Delima tempat kakak yg jenis tu biasanya RM20/- 3 biji - Ini Azi beli dah campur buah lain lagi RM10/- memang berbaloi sgt.
    Jgn kata miskin Azi kita ni dah kaya sangat tau.. kena bersyukur selalu dpt nikmat apa yg kita mahu berbanding ada saudara kita langsung nak dpt sebiji pisang pun belum tentu lagi..

    ReplyDelete
  2. Alahai,...sentapla kzakie, betul tu, macam tak bersyukur je kan, hu hu..

    ReplyDelete
  3. Murahnya...buah semua tu rm10 jer...
    Delima kt sini 3 biji rm10 tau....bkn org miskin tu,org kaya mkn buah epal...org miskin tk mkn buah beli beras buat bubur...hehe

    ReplyDelete
  4. Aduh...sentap lagi sekali, hu hu...
    Sesekali kalo ada rezeki mcm tu, fresh dan murah, kalo tk tinggallah yg dah agak kecut dan lebam

    ReplyDelete
  5. Dalam Al Quran...ya buah pisang dan delima....secara khusus memang ada disebut.... tapi buah epal ada dalam kisah-kisah teladan Islamik....jom makan buah....bagus untuk anak-anak di Tadika...

    ReplyDelete
  6. sedap ke makan buah delima... macam tak pernah makan...

    ReplyDelete
  7. pisang mmg suka makan.. jenis yang macam dalam gambar tu la.. delima sedap.! tp saya jenis tak pandai makan acik, sbb dia berbiji kan.. lepas gigit keluar air sikit saya buang.. T_T

    ReplyDelete
  8. Tak baik ckp miskin tau NA.....dah kaya sangat dah awak tu tau....

    Kalaulah rumah mak dekat ngan pasar, nak jugak mak melawat pasar hari hari . Nak gak dpt buah murah cenggitu.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign