Asam Garam Kehidupan: Berlambak pula..

Nuffnang

Pages

14 Dec 2015

Berlambak pula..

Tiba-tiba dapurku berlambak dengan berbagai minuman segera. Ada Nestum 3 in 1, ada Mineral Coffee, ada nutrimilk super, ada instant lemon tea, ada LA coffee...

Banyaknya memborong, buat stok untuk banjir ke? Jangan buat pasal, kang tak pasal-pasal kena marah dengan mylarling. Yelah, buat apa beli banyak-banyak, kot ye pun ada offer beli satu dua pek pun cukupla, membazir jer.

Semua tekaan korang tu salah.

Tu semua mak sedara saya la baik hati sangat. Even tepung Faiza yang dia tengah guna sesuku dah pun dia offer nak bagi.

Tulah kan, mak sedara saya..ganti arwah Ma saya, semua yang ada kat rumah kalau bole nak bagi. Saya je yang segan, tapi dalam segan amik juga, hi hi..

14/12/1941..selamat hari lahir ma, hari ni anakmu ini cuma mampu hadiahkan Al Fatihah saja..

6 comments:

  1. Al fatihah buat arwah, moga dia tenang di sana, aamiin...

    ReplyDelete
  2. http://mimialya1.blogspot.my/2015/12/kiriman-rakan-blogger.html

    ReplyDelete
  3. asalam ..rezeki usah ditolah ..terima ja..keduanya dapat pahala

    ReplyDelete
  4. Al Fatuhah buat arwah....

    Pengganti ibu la tu....rezeki jangan ditolak...murah rezeki la tu...datang tanpa disangka...

    ReplyDelete
  5. Untunglah ada mak sedara yg pemurah cenggitu. Boleh buat stok untuk setengah tahun tu hihi...

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign