Asam Garam Kehidupan: Hadiah kawen dolu2.

Nuffnang

Pages

14 Dec 2015

Hadiah kawen dolu2.

Masa dapat benda ni kawen 1996 dulu, sungguh saya tak tau apa kegunaannya. Dan tak tau hadiah ni dari siapa. Lama saya simpan.

Tapi tempat yang dah lompong-lompong tu, saya ambil bekasnya. Buat apa, nak tau. Hi hi..malu. Saya buat bekas isi urine, kan masa pregnant ada masa kita kena bawak urine dari rumah, urine first bangun pagi-pagi tu, jadi mana nak korek bekas cam hospital punya tu, pikir punya pikir, saya amik satu jar, dua jar.., akhirnya lompong tiga dah.

Akhirnya saya tau benda ni untuk isi rempah ratus. Barulah betul penggunaannya. Moga sampai saham akhirat kepada sang penghadiah tu, walau siapa, kat mane pun dia sekarang ni.

Haii, tu pun nak wat criter yea, hi hi..tak, pointnya kat sini, hargailah apa saja pemberian dari sesiapa pun, walau apa...jangan dibuang, kalau taknak guna, nak hadiahkan kat orang lain pulak pun bole, in shaa Allah...jadi saham yang berpanjangan..

11 comments:

  1. Wahh, cantiklah bekas nie sis.. senang nak capai rempah ratusnya bila nak masak... =D

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Mmg comel, trmkasih atas kunjungan shikin dan ija, kunjungan kalian pasti bbls.

      Delete
  3. aiyakkkkkk isi urine!!!!!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Dah dekat 20 thn umurnya, mane nk cari lagi skrg kan cikgu.

      Delete
  5. Wah uniklah ....tak pernah nampaklah bekas cenggitu. Punyalah lama ko simpan ek mak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, kenalah simpan, hadiah kawen tu, tengok teringat balik zaman awal2 kawen dulu, hi hi

      Delete
  6. Wah uniklah ....tak pernah nampaklah bekas cenggitu. Punyalah lama ko simpan ek mak....

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign