Asam Garam Kehidupan: Apa nak dibebel nih...,? Kering, kering..

Nuffnang

Pages

1 Feb 2016

Apa nak dibebel nih...,? Kering, kering..

Apa nak cerita ni? Habis idea sudah, malas pun sudah datang, mak tolong aku mak, kzakie, UA, Fair...tolong bagi idea, ke kengkawan baru CH, PI, Arzmoha...apa sudah jadi sama saya?

Ermmm, jap...

Dah masuk bulan Februari yek korang. Minggu depan kita sambut kongsi laye. Padanla panas berdenting semacam je. Perasan tak? Malam tido bukak kipas paling laju pun tetap hangat semacam kan..Nak guna acon kang melambung bil sampai ke bulan sape nak jawab..

Dahla, tu je kot.

Jom syer satu petua.
Amalkan membaca surah Al Mulk setiap malam sebelum tidur untuk mendinding diri dari azab kubur. Caranya..cari satu rakaman surah Al Mulk tu, simpan dalam phone, in shaa Allah sekejap je boleh hafal.

10 comments:

  1. assalam nor..kak pun kering ide juga dh xtahu apa nak jadi n3 blog lagi heh..heh..apapun happy blogging nor jgn mengalah..

    ReplyDelete
  2. Wsalam PI, haa, nk jawab komen pun takdak idea, parah sungguh..
    Happy bloging juga PI

    ReplyDelete
  3. Kalau Nor pandang anak-anak yg Nor jaga di tadika tu macam-macam idea boleh keluar sebenarnya. Kakak suka kalau Nor buat N3 kisah mereka.

    Rumah kakak selagi ada org selagi itu aircond di on. Cuti sekolah lagilah semua bilik pakat on. Nak buat macamana? Memang panas belum di padang Mahsyar tu. Allah...

    ReplyDelete
  4. Mmg pun kzakie, mcm2 gelagat dorg tu, tapi biasala bila malad tu datang, otak pun naik beku.

    Tulah kan, belum panas di padang Mahsyar lagi, Allahu Akbar..ngeri.

    ReplyDelete
  5. Tu la NA, dah nak terblog hal tak menarik pula NA, risau juga. Nanti terperibadi sangat macam mana NA. Adoi pakat duk tanya pi mai pi mai ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun dok risau juga kalau tercerita hal2 yg perbadi yg entah hape2, kalo tkdak idea, diam jelah, hi hi..

      Delete
  6. Baby ke yang peluk tubuh tu, tinggi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby saya la tuh, dia sama tinggi dgn kwn dia budak darjah dua, dah speky juga, hu hu

      Delete
  7. Kekadang mmg tak de idea weyh.Jenuh le mikio. Biasalah tu...

    Mmg la ni hangat tak hingatkan mak, manjang peluh ni. Lagi lagi kalau nak hujan tu, kus semangat....

    Ko dah hafal ke mak surah Al Mulk ni? Lamalah dah tak baca huhu...

    ReplyDelete
  8. Mak ko tanya soklan cepumas, tapi aku berterus terang jelah yek, aku in shaa Allah dh hafal, ko pun kena hafal mak, rugi tak hafal, senang je, ko cek dulu huruf2 dlm surah tu, ada Ψ°, ada Ψ² ke, pastu dengar rakaman surah tu setiap hari, kejap je boleh hafal.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign