Asam Garam Kehidupan: Layan kopi dengan tempeyek.

Nuffnang

Pages

13 Feb 2016

Layan kopi dengan tempeyek.

Haa, dah ada geng penggemar kopi, si abang besar yang balik bercuti seminggu semoena CNY. Selama ni ibu sorang je dalam rumah ni yang suka minum kopi. Yang lain pun ngikut abah, tak suka kopi, hu hu..jadi selalu kopi yang ibu beli akhirnya masuk angin sebab ibu jarang buat kopi, yelah, buatnya seteko, ibu sorang je nak minum, manakan larat, nak buat secawan tak menjadi.

Jadi, malam ni selesai dinner ibu buat kopi dalam teko besi tu. Teko besi tu nostalgia tau, arwah mak suka buat air kopi dalam teko besi camtu tu. Pergi pasar pagi tadi beli tempeyek, tempeyek ni kesukaan kami sekeluarga, tapi ibu tak pernah try buat sendiri lagi. Rasanya bole..kot, he he..kalo agak ragu-ragu google jelah resepi tempeyek knor cinnamon kan, hai knor, sihat hendaknya.

So malam ni, jom layan kopi bersama tempeyek, sambil tunggu Lord of the ring, malam-malam minggu ni bersama anak-anak dan suami.

Errr...tempeyek dalam tupperware tu dah selesai masuk perut, he he..

9 comments:

  1. Kopi apa yang NA suka ya, kena buat dalam teko, baru sedap ye, sebab bila pegi umah orang dijamu kopi o sedap ja :) best dah ada geng kopi onasi lemak :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni kopi import khas dari Terengganu Fair, original buatan org kampung, sedapp.
      Ha ha...geng nasi lemak kopi o gitew yer

      Delete
  2. akakpn penggemar kopi juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org belah pantai timur mmg penggemar kopi kan UA.

      Delete
  3. DAH LAMA XMINUM KOPI NOR..

    ReplyDelete
  4. Kak PI bukan penggemar kopi kot;)

    ReplyDelete
  5. Kat rumah ni yg sula kopi tentulah laki aku mak. Aku tak payah di tanya, air apa pun aku belasah hihi....
    Aku teringin gak minum kopi ni, tp lum terbuat dari hari tu buka apa kononnya nak kurangkan gula gitu....

    Tetiba teringin pulak weyh....

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign