Asam Garam Kehidupan: Ni plak aktiviti lepas mandi

Nuffnang

Pages

17 Feb 2016

Ni plak aktiviti lepas mandi

Tengoklah aktiviti anak-anak dara kecik ni plak. Dah namanya budak perempuan kan, tak sah kalo tak bersikat rambut, berbedak bagai, ada yang bawak cologne lagi. Kalo ada bawak mandian baru ke, bedak baru ke mulalah menunjuk-nunjuk sesama dorang..." Nak bau tak, nak bau tak? wangi.."

Selesai bersolek, sila ambik buku yea, kita sambung baca, jangan nak cantik je, tapi tak pandai baca.

" Cepat, ticer nak solat plak ni.."
" ok ticer, jap..nak simpan bedak jap.."

Begitulah ragam mereka setiap hari yang menceriakan hidup ku.

20 comments:

  1. Conelnya girls ni ada cologne lagi, belum Fadya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak reti pakai cologne Fair, bebudak ni lagi terer

      Delete
  2. Seronoknya hari-hari bergelumang dgn anak-anak tak ada dosa ni Azi.
    Menceriakan sungguh. Nak melawa pun tak salah janji ikut masa yg ticer bagi kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seronok kzakie, ceria je dorg tak pikir masalah apa pun, saya tumpang awet muda, hi hi

      Delete
  3. ANAK2 KECIL YG COMEL TICER MESTI HAPPY LAYAN KERENAH MRK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hsppy2x, saya plak gemar mengusik, ada yg menangis kena sakat, ha ha

      Delete
  4. Keletah budak2 buat kita happy...

    Anak2 makchaq pulak jenis tak berbedak.. mak dia la tak ajaq. sampai sekarang anak2 dara pun tak pakai bedak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorg ni jgn makchaq, kalo bole segala mcm alat mekap nk bwk, ticer je tk bagi, apa taknya pebing bau myk wngi kuat sgt.

      Delete
  5. anak kecil, apa yang dilakukan semuanya indah...

    ReplyDelete
  6. Mak mak depa ni sure suka kalau tau anak dia masuk blog mak.

    Nampak cantik dan kemaslah taska ko mak..... Best ek kalau ada bisness sendiri cenggini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku takut gak mak, kalo mak2 dorg tak suka, naya aku..
      Aku dah penat buat tadika/ taska sendiri dulu, soploh tahun mak, aku leni takmo pening2, aku nk mkn gaji je, cukup bln dpt duit.

      Delete
    2. Ohhh ko pernahlah ada taska ek....cerlah cite kat blog pengalaman ko tu, sampai ko angkat bendera putih tu...

      Delete
    3. Ohhh ko pernahlah ada taska ek....cerlah cite kat blog pengalaman ko tu, sampai ko angkat bendera putih tu...

      Delete
    4. Haa, nantilah...aku tak penah terpikir lak nak citer, tapi in shaa Allah sok aku free2 aku citer ek.

      Delete
  7. Elok korjo dgn berbudak jaga depa semua...esok bleh buka tadika sendiri jer...anak bleh join skli...bines family..la ni ada degree pun blum dpt korjo...eloklh bisnes sndiri jekkkk..setuju ngakkk mak zimah

    ReplyDelete
  8. Elok korjo dgn berbudak jaga depa semua...esok bleh buka tadika sendiri jer...anak bleh join skli...bines family..la ni ada degree pun blum dpt korjo...eloklh bisnes sndiri jekkkk..setuju ngakkk mak zimah

    ReplyDelete
  9. Qu Putih Qu Putih barulah Putih heeee

    ReplyDelete
  10. Tu pun ada gak jadi gurauan diorang jm, pandaila sangat bebudak ni.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign