Asam Garam Kehidupan: Ngantuknya.

Nuffnang

Pages

1 Mar 2016

Ngantuknya.

Dah mahu duduk beratur dalam barisan tunggu giliran mengaji iqra. Sampai mengantuk-ngantuk la dibuatnya. Dah dibasuhkan muka pun mengantuk jugak lagi. Sampai giliran ngaji, sambil mata terpejam mulut mengikut juga apa yang disebut. Tak sampai separuh muka surat mulut dah tak mampu nyebut lagi dah.

Inilah salah seorang anak murid yang manja yang saya kena hadap tahun ni. Dengan menangisnya, tak mahu makan, tak mahu masuk kelas...tapi Alhamdulillah dah masuk tiga bulan ni, banyak perkembangan yang mengembirakan hati saya seperti dah nak makan, bayangkan dulu sampai satu hari sanggup tak makan, susah hati kami dibuatnya.

Mak ayahnya gembira bila tengok anaknya dah ada perkembangan positif. Jumaat lepas belanja semua anak-anak tadika milo kotak sekotak sorang.

13 comments:

  1. Hihi.... bestlah Azi
    Macam-macam kerenah anak-anak yg telah memberi peluang Azi membuat saham akhirat. Tak kisahlah pejam mata sambil sebut lama-lama nanti dia seronok punya, tunggulah tak lama lagi tu:)

    ReplyDelete
  2. Gitu ek mak....mencabar jugak tu ek. Ko ni kira sabo jugak ek mak. Kalau aku entahlah....tahan ke tidak.

    Tp seronokkan ko mak bila budak budak yg kita ajar dah ada perkembangan positif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabo tak sabo kena sabokan diri gak mak oii, kadang hilang sabo gak.

      Delete
  3. Alahai comelnya dia...penat sgt apa lah tu yer sampai tertidur mcm tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena bgn awal, gi skul, mak ayah gi keje, mane tak ngantuknya k eye nee

      Delete
  4. Pasti NA kenal karakter budak budak ni dan tahu handle mereka, boleh la share tips, umur berapa ke brp di sekolah NA ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah ye Fair, doakan saya ada waktu, hi hi..
      Tadika saya, opss, saya kerja...ni dari umur 4 ke 6 thn shj.

      Delete
  5. alhamdulillah semoga terus dimurahkan rezeki kak.
    bukan mudah nak didik kanak-kanak ni kan?

    jasa dan pengorbanan semoga dibalas di akhirat kelak

    ReplyDelete
  6. kena interview mak ayah nya tu...hihihih..mungkin anaknya tidur lewat malam2...

    ReplyDelete
  7. Gamaknya la kan, nnt saya interbiu ye, hi hi.

    ReplyDelete
  8. comey nya budak ngantiks ni Zimah
    alhamdulillah dh perkembangan positif
    tabik hormat utk cikgu Zimah ni

    ReplyDelete
  9. Hi hi knoor, kena tabik hormat utk cikgu2 lain gak.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign