Asam Garam Kehidupan: Susahnya mendidik hati...

Nuffnang

Pages

12 May 2016

Susahnya mendidik hati...

Tuhanku, inilah hambaMu yang hina, penuh dosa, tapi aku masih mengharapkan pengampunanMu yang Maha luas itu.

Tidak ada dalam hatiku niat untuk menyekutukanMu, tidak juga niat menderhakaiMu, cuma...kuakui, aku selalu tewas, nafsu ku terlalu jahat...

Tuhanku, izinkan aku memiliki hati yang begini...

Hati yang tawadhuk, yang mahu tunduk, yang selalu merintih, mengharap, mengadu dan meminta.
Hati yang tidak putus harap, hati yang terus mencuba dan mencuba berulang kali meminta cintaMu
....kerana aku tahu Engkau amat suka mendengar rintihan demi rintihan, keluhan demi keluhan dalam mengharapkan pimpinanMu, tanda merendah diri seorang hamba...
---------------------------------------------------------------

Tuhan, jika Engkau mentakdirkan begitu, kumohon berikanlah kekuatan dan ketabahan dalam menghadapinya. Aku tak kuat ya Allah, mendengarnya sudah mendatangkan walang di hati ku...

Ya Allah..aku takut...

9 comments:

  1. Assalamualaikum Kak imah... betul tu kak susah nak mendidik hati kita kan, moga kita sentiasa mendapat petunjuk dan hidayah dari Allah.

    Kak ada apa2 yang terjadi ke? walauapapun yang terjadi saya doakan moga akak tabah melaluinya ye, moga Allah memudahkan segala urusan akak..inshaAllah

    ReplyDelete
  2. Kerana sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan, verily with every difficulty , there is relief Quran 94:5. Thanks NA, dengan entri ini, saya cari ayat ni..legakan ada janji di sini..

    ReplyDelete
  3. Kakak terus terngiang nasyid Ilahilastu lilfirdausi ahla.
    Memang kita tak layak ke syurgaNya tapi takut akan nerakaNya

    ReplyDelete
  4. setuju tu kak dalam banyak2 hal, urusan hati la yg paling ssh nak faham...

    ReplyDelete
  5. terima kasih peringatan ni kak azimah

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan kak

    ReplyDelete
  8. Kita ni hamba mak. Sangat lemah. Buka mata pun kita tak mampu tanpa izinnya....Tapi belas kasih dariNya hari hari jadi kita ada kudrat untuk meneruskan hidup ini. Moga kita diberi kekuatan dalam menghadapi ujian dariNya.

    ReplyDelete
  9. manusia, lumrah nyer gini la.
    lupa. susah...
    pe pun, teruskan berusaha mendekatkand diri dgn Allah.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign