Asam Garam Kehidupan: Tips mudah minum air bila-bila masa aje.

Nuffnang

Pages

17 Jun 2016

Tips mudah minum air bila-bila masa aje.

Semalam dah jumpa doktor pakar bius. Setakat ni, Alhamdulillah...belum ada apa-apa masalah, jantung, xray jantung dan paru-paru, darah tinggi semua ok. Darah saya 138/80...maknanya takde darah tinggi, cuma tulah..sejak awal Ramadhan aritu asal petang je mulalah datang sakit kepala, kadang teruk sampai rasa macam tak boleh celik mata, kadang takdelah teruk. Ermmm...entahla.

Ermm...biarlah.

Tukar topik, korang rasa susah nak minum air kosong 8 gelas sehari ek?   Ikut macam saya. Bagi sayalah senang je. Macam budak kecik yang suka bantal bucuk, baby yang suka poting nyonyot tu. Budak kecik tu kalo takde bantal bucuk tak boleh tidoq kan, baby kalo takde puting nyonyot asyik dok ghiau je, betui dak?

Saya plak kalo minum air kosong guna gelas, nak habiskan segelas pun rasa cam nak tercokik. Jadi...saya ada tupperware bucuk. ( bukan bau bucuk tau ). Sejak ngandungkan si Umar Zikri saya suka minum air kosong terus dari tupperware sampailah sekarang, anak-anak saya pun semua ada tupperware bucuk masing-masing. Haaaa...kalo dengan tupperware ni, sebotol sekejap je boleh habis, tambah lagi setengah botol. Jadi takdelah kekurangan air dalam bulan puasa ni.

Nilah tupperware bucuk kitorang, masing-masing menggogok air kosong dari botol masing-masing.

16 comments:

  1. bagus tu kak..saya pun suka minum terus dari botol macam tu, anank2 pun sama.senang

    ReplyDelete
  2. Samalah cuma warna dan size tak sama. Kena anak kakak laaagi besar.
    Kakak memang atas kepala katil, atas meja tulis sentiasa ada air dlm botol. Kakak dah amalkan sedari zaman belum kawen lagi jadi anak-anak pun dah terikut sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, lagi besar, brpa L tu, saya pya 2L,kalo 2L cukup smp ke mlm.

      Delete
    2. Wow, lagi besar, brpa L tu, saya pya 2L,kalo 2L cukup smp ke mlm.

      Delete
  3. WAH BAGUS CARA GITU SENTIASA ADA SEBOTOL AIR DI SISI KITA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kak PI, even bila keluar ke mana2 pun saya bwk botol air sendiri

      Delete
    2. Ya kak PI, even bila keluar ke mana2 pun saya bwk botol air sendiri

      Delete
  4. Ya betul tu kak....lagi senang nak teguk kalo macam ni kan...hahaha

    ReplyDelete
  5. Sama kak! Siqah pun ada botol air jugak! Memang minum air masak dari botol senang. Lagipun senang nak kira bape L dah minum.

    ReplyDelete
  6. Saya pun ada merata-rata botol ni untuk diri la sebabnya yang lain nak sejuk ja

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign