Asam Garam Kehidupan: Lagi gambar di sekitar sukaneka.

Nuffnang

Pages

31 Jul 2016

Lagi gambar di sekitar sukaneka.

Dalam satu acara tu, golek bole guna gelung, sorang anak murid den tu, kan main laju larinya, sekali bola tertinggal di belakang..haha..

Sorang lagi..murid tiga tahun, lari bawa bola dalam sudu, omak ea tunggu kat dopan, nampak omak ea terus cembeng  nangis sambil berlari pastu dah takmo join lagi.

Sorang lagi ontah apo kono, tetiba nangis juga, sakit..sakit micit kepala, dah tak boleh join juga, dahla dia ketua pasukan, sian anak buah eh, dah rupo anak ayam hilang omak,mama ea bawak gi klinik, doktor bagi antibiotik dah ok,..aduyaiiii, macam-macam.

Dah habis acara tetiba elektrik short, PA system takleh pakai dah, nasib baik dah habis acara, kalo tak tak taulah camano pakcik PA merangkap pengacara majlis tu nak meneruskan kojo mengacara tu. Yang tersiksa jiwa raga, den lah sebab nak buat pengumuman penyampaian hadiah, terpaksalah menggunakan volume tahap tertinggi masa manggil nama bebudak yang menang tu.

Apa pun, semua dah selosai, boss pun pueh hati amek, sampai belanja makan, tapi den tak ikot do, den poie open house, semalam ramai lak orang buek open house, last kopek agak eh. Hari ni den nak berehat. ( Takdo mano berehat, ada baju mau kena gosok, ada rumah mau kena komeh, ada baju satu bakul tunggu nak lipek tak berlipek-lipek, huhu )
Peratikan budak yang ikat kepala kain biru tu,
kan main laju lari eh, sekali bola tertinggal da..
Ni plak sebelum mula acara dah nangis, jenuh omak eh mujuk, nasib baik mau diam, boleh
meneruskan acara, gabra agak eh, tengok ramai na orang.
Ni sporting je budaknya, umur baru 3 tahun, tengokla tu tuang air dalam botol, banyak tumpah dari masuk, hihi.

13 comments:

  1. Kejadian yang tak nak diingini biasa akan terjadi dalam sesuatu majlis kan kak. At least satu benda lah jadi..

    Suara akak ada lagi tak ni? Ke dah serak-serak basah jadinya.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, tkleh nk kata perfect sume...kena redha la kan.

      Sib baik masih ada, tambah dalam rasanya, haha

      Delete
    2. Kan, tkleh nk kata perfect sume...kena redha la kan.

      Sib baik masih ada, tambah dalam rasanya, haha

      Delete
  2. mesti seronok kan kak macam2 ragam anak2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok,dan
      ...penat sangat.
      Akk sempat jln rumah mama yan, tak sempat tinggal buah tgn.

      Delete
    2. Seronok,dan
      ...penat sangat.
      Akk sempat jln rumah mama yan, tak sempat tinggal buah tgn.

      Delete
  3. Budak2 bab main suka naw..
    Dri dulu sampai la inilah sukaneka org kita..tak berubah2..tu sbb mls jer nk pgi tgok anak bersukannn..hahha mak yg teruk ni..knorlh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh heh, terasa i tau ckp cenggitu, bukan tknak buat acara tg bwrlainan, tapi masa tak smp sebulan nk melatih tu, ada acara yg berlainan, tapi den tak mogang hp tak dapat menyenep gambau lansung.
      Jadilah, sukan bebudak kan

      Delete
  4. Hihi lawak, golak yor kalau katanya deal dengan budak kecik nikan....
    Selesai sudah tugas ko ye mak....lega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selosai..tapi tunggu hujung taun plak, konvo bebudak tadika, satu hal lagi jenuh, nak melatih dorang nyanyilah, pantunla, berlakunla, aduiii..

      Delete
    2. Selosai..tapi tunggu hujung taun plak, konvo bebudak tadika, satu hal lagi jenuh, nak melatih dorang nyanyilah, pantunla, berlakunla, aduiii..

      Delete
  5. Tiba2 terkenangkan sukaneka Alya kat Tabika Islam tahun lepas, meriah gak dengan pelbagai ragam anak2

    ReplyDelete
  6. Sukaneka bebudak mmg meriah, dgn mcm2 ragam bebudak dan mak budak, hihi, ayah budak pun.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign