Asam Garam Kehidupan: Termalu coverlah dengan petua Ustaz Kazim.

Nuffnang

Pages

13 Aug 2016

Termalu coverlah dengan petua Ustaz Kazim.

Tulah, orang buat blog, awak pun ngengada nak buat blog. Pastu takde nak tambah-tambah ilmu berblog. Sudahnya robot google plus disangka peminat. Malu weyh, malu...rasa nak nyorok celah lemari nih. Nasib baik ada adik Ahmad Hasif bagi pencerahan, kalo tak sampai sudah den perasan den ada peminat dari Jepunlah, dari Californialah, huhu...

Ermmm ...takmo ingat dah, takmo perasan dah. Sok-sok anak-anak ibu baca blog ibu ni, mesti diorang pun gelakkan ibu.

Jomlah nak share satu ilmu yang baru je dapat pagi tadi.
Cara nak kejutkan suami dan anak-anak yang susah naw nak bangun pagi di hari minggu. Terimakasihla Ustaz Dato' Kazim Elias. In shaa Allah berkesan, tapi den pun belum tau sejauh mana keberkesanannya sebab baru dapat pagi tadi lepas subuh.

Camano caro eh? Cer citer, cer citer. Sonang jo kekdah eh, yang selamo ni kito tak tau, raso nak siram air yo, tapi miker basah tilam tak jadi la nak buat.
Caro eh...jentik-jentik kek kuku ibu jari kaki..mesti bangun punya..kata Ustaz Kazim lah. Bukan kato den do.
Jang, oo jang bangunla ha, hari dah tinggi, kambing, kobau bolun makan laie.
Isshh..susah bona nak bangun, meh omak jontik
ket kuku kaki kau yo..

14 comments:

  1. Hehe Takpe kak.. Nasib dh tahu Dr tak tahu kan..

    Betul juga tu tips ni pernah try menjadi.. Tp kena waspada sikit takot kena sepak.. Hahaa :D

    ReplyDelete
  2. Tulah kan, trmkasih bg ilmu, akk ni blogger jalanan jer, blog suka2, harapnya jadi kenangan utk anak2 bila dorg besar nnt.

    Hihi...kalo camtu kena jentik pastu cepat2 lari πŸ˜‚

    ReplyDelete
  3. KALAU PENTINGKAN MASA ENTU LANGSUNG XMAU MEMBIARKANNYA BERLALU TANPA PENGISIAN BERFAEDAH...

    ReplyDelete
  4. Betul kak. Tips nie menjadi. Siqah guna cara ni nak kejut suami bangun tidur. Hehe.

    ReplyDelete
  5. Hihihii In sya Allah akan guna tips ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...sapo agak eh yg susah bona nk bangun tu?

      Delete
  6. Tak pahamlah cite ko yg atas tu mak? Apa kisahnya?
    Nasiblah anak anak den yg kat rumah ni semuonya senang nak bangun. Kalau susah pun yang sulung tu ha. Hish....kalau En suami pun susah nak bangun,mmg tak patutlah .... bukan ibu jari jo den jontik do hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm...tu pasal yg aku perasan aku ada peminat dr California la..malu aku mak.

      Delete
  7. saya selalunya pelan-pelan tepuk kaki ibu_suri atau anak anak jika nak kejutkan dari tidur.

    ReplyDelete
  8. boleh buat ni utk anak2 zimah
    main jentik2 best tu

    ReplyDelete
  9. haha kang jentik2 kuku jari kita, takut terterajang kang nanti hahaha

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign