Asam Garam Kehidupan: Bila si chubby bergambar konvo.

Nuffnang

Pages

16 Oct 2016

Bila si chubby bergambar konvo.

Hari khamis lepas 13hb sesi bergambar konvo anak-anak tadika saya. Jenuh tau nak amik gambar bebudak ni. Tabah sungguh orang yang sanggup jadi jurugambar bebudak ni. Kalau yang umur 4,5 tahun tu nak suruh diam kan mainnya susah, berpuluh kali snap sampai naik berpeluh kot, haha..
Kalau yang umur 6 tahun tu, pandai dah tak bergerak, tapiiiii....matanya pulak yang asyik bergerak, tak fokus kat kamera, hrmmmmm..sabo jelah.

Jom, tengok si chubby saya bertiga ni dalam beberapa aksi lucu.
Hai, nama saya Sufi Rayees, umur saya 6 
Entah apa yang menggelikan hati dia..
Muka gemuruh ni namanya Adam Isyraq.
Yang ni namanya Muhammad Khalif Arrayyan.
Ayen dia membahasakan diri, jadi kekadang
aku panggil dia ayen baju, tapi dia tak faham, haha..
Sesi foto dah selesai, open dah dah selesai, minggu depan sebelum deepa cuti, ada exam plak bebudak ni, ticer Goki pun nak bercuti panjang tu.
Next after exam, kami bakal kalut dengan nak melatih bebudak ni buat oersembahan untuk konvo plak, yang nak berlakun, bersajak, uihhhh..bukan kerja mudah tau, taulah nak melatih budak yang masih tak cukup akal. Kena baaaanyak sabar.

17 comments:

  1. Hihihi penuh kesabaran ya kak.. Tapi, comel lihat gelagat anak-anak tadika akk.. :)

    ReplyDelete
  2. Comel kan;), reen akk update kt phone, jadi org yg search melalui google je ye yg bole baca entri terbaru akk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xkak.. Setahu reen, function sama bila kite update mlalui hp.. Dalam dashboard kluar.. Dalam bloglist pun updated. ;p

      Delete
  3. Replies
    1. Blm lagi, baru amik gmbar je😄

      Delete
  4. TAHNIAH CHUBBY YG COMEL DH PUN KONVO

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Xcited dorang, tapi penat sungguh nak tunggu selesai, nak suruh dorg pandang kamera

      Delete
    2. Xcited dorang, tapi penat sungguh nak tunggu selesai, nak suruh dorg pandang kamera

      Delete
  6. Semua itulah yg tertulis ganjaran yg tak nampak Azi. Tapi suka pulak kakak tengok gelagat 'anak-anak' montel Azi tu. Dah macam anak sendiri dah ticer melayan mereka.

    Dah lepas konvo masa cuti pun sibuk juga kalau tadika ni Azi. Sebab murid baru pulak nak diurus.. itulah kerja kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak, kalo dah nama kerja ni, kerja apa pun sibuk aje kan, moga ada ganjarannya di akhirat juga. Tq kak

      Delete
  7. hihihi, kelakar pulak saya tengok budak2 ni nak tangkap gambar. agaknya anak2 saya dulu pun macam tu jugak cikgunya mengadun!

    nama pun canggih-manggih ya, last2 ticer panggil 'ayen baju' kah,kah,kah...nak tergelak tau, kak!

    ReplyDelete
  8. Macam2 kerenah dorang ni yg bikin dunia ticer ni penuh warna-warni, sbb tu akk suka sgt ngajar tadika, tak stress sgt kot. Yang penting kena bagi dorang pandai baca, makpak dorang mesti respek habis lah, tapi bkn akk nk respek tu, tapi rasa puas hati bila dorang pandai. Tapi akk usaha ikgtiar jr

    ReplyDelete
  9. Cikgu tadika ni mmg kena sabar kan mak gamaknya. Aku rasa aku mmg tak boleh jadi cikgu Tadika mak, sebab aku ni bukan penyabarnya orangnya mak.

    Dah namanya bebudak, mmg macam macam gelagat yg mencuit hati ye mak...

    ReplyDelete
  10. memang tabiklah dengan cikgu tadika ni, sabar kena kuat nak melayan anak2 yang masih kecil ni pelbagai ragamkan.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign