Asam Garam Kehidupan: Macam sawan tangis dah.

Nuffnang

Pages

26 Nov 2016

Macam sawan tangis dah.

Yess, yess...berjaya buat budak-budak ni nangis, berjangkit-jangkit cam sawan tangis dah rupanya, haha..

Ishhhh...jangan salah faham. Den tak sentuh sejari pun, cuma sentuh hati mereka je dengan pesanan dan nasihat sebelum mereka meninggalkan alam tadika melangkah ke satu tahun. Tak sangka sedih betul bebudak ni.

Si comey yang tengah dipujuk tulah yang memulakan adegan air mata ni.
Tengoklah rupa memasing, sedih naw.
Ni kami dah start nak coolkan diorang semula, ingatkan mudah, rupanya tak semudah yang disangka.
Tak berjaya di'cool'kan kat dalam kelas, kami bawa ke dewan makan, pasangkan muzik yang tenang, ajak zikir...pun tak berenti lagi nangisnya. Ada sejam lebih rasanya diorang menangis.
Yang ni pun tumpang sedih, padahal tahun depan ada lagi setahun nak kena gulai dengan ticer azimah, hihi..
Jenuh plak ticer kelas 5 tahun ni nak coolkan anak muridnya, sabo jelah tc Goki.." ayoyo..macam ni camane ai nak kawen.." katanya...haha. Ha..tc Goki dah nak kawen dengan anak uncle tau korang, den lah yang membuka jalannya. Ada citernya den tulis, cuma nak bagi link tu susah, sebab den update entri kat phone je. Nanti den update perkembangan seterusnya tentang diorang ni. Pendek kata den suka hati sangat sebab berjaya satukan diorang. Hihi...out of topic ni biasa bagi den, rencah kari bagi nak sedapkan lagi cerita, betul tak? 

12 comments:

  1. Alhmdulilah, kecik2 da mudah tsentuh dengan. Nasihat... Selamat melangkah ke alam darjah adik2..moga jadi anak2 y soleh dan soleha.. In sha Allah, tsentuh tgk gmbar dorang nagis.. Huhuhu

    ReplyDelete
  2. rasa tersentuh pun ada..rasa lucu pun ada..comel sangat bila tngok diorang nangis...moga2 anak ini besar diaorang ingat dengan teacher tadika yang mula2 masuk ke alam persekolahan..:)

    ReplyDelete
  3. ~_^... ha ha ticer zimah cubit dlm diam eekkkkk...

    ReplyDelete
  4. ~_^... ha ha ticer zimah cubit dlm diam eekkkkk...

    ReplyDelete
  5. Fefeeling jugak bebudak ni. Kesian...tapi kagum jugaklah yang mereka ni tersentuh dengan nasihat teacher. Untung dapat teacher Azimah :)

    ReplyDelete
  6. Comel tengok budak2 ni kak.. Lama juga dorg nangis. Harap mereka ingat akan pesanan yang disampaikan bila dah makin remaja nanti..

    ReplyDelete
  7. Kakak tahu kisah ticer Goki dgn anak unlce driver van yg Azi aturkan itu. Bagus juga kan menjadi rancangan Azi tu.

    Boleh tahan juga Azi buat motivasi sampai hujan lebat banjir kat tadika. Boleh jadi counselor ni..

    ReplyDelete
  8. Azimah,

    My answer yg u ulas di blog saya.

    Saya tak install game sebab tak nak memory cepat penuh.

    Bercerita pasal blogging: kita hidup ni banyak yg perlu kita bina. Minda, masyarakat, peribadi, kerjaya, keluarga, negara dan persahabatan.

    Kita bina persahabatan bermula dari zaman kanak2, kemudian zaman sekolah, perkerjaan, dan seterusnya seterusnya.

    Ada yg pandai bergaul n ada yg tidak. Ada yg jadi gf ada yg tidak. Setiap kawan membawa kita kelainan. Some changed our lives and sometimes we changed them.

    Whether we have a small group of close friends or a expanded group of personalities, each of our friendships brings something new to our lives, inspiring us to see the world a totally different way, giving us a new shoulder to lean on, and a new leader to root us on.

    Now zaman blogging, why not we continue the relationship by blogging? For more relationship, maksud saya meluaskan perhubungan, we just need to know that someone out there gets us.

    ReplyDelete
  9. Azimah,

    My answer yg u ulas di blog saya.

    Saya tak install game sebab tak nak memory cepat penuh.

    Bercerita pasal blogging: kita hidup ni banyak yg perlu kita bina. Minda, masyarakat, peribadi, kerjaya, keluarga, negara dan persahabatan.

    Kita bina persahabatan bermula dari zaman kanak2, kemudian zaman sekolah, perkerjaan, dan seterusnya seterusnya.

    Ada yg pandai bergaul n ada yg tidak. Ada yg jadi gf ada yg tidak. Setiap kawan membawa kita kelainan. Some changed our lives and sometimes we changed them.

    Whether we have a small group of close friends or a expanded group of personalities, each of our friendships brings something new to our lives, inspiring us to see the world a totally different way, giving us a new shoulder to lean on, and a new leader to root us on.

    Now zaman blogging, why not we continue the relationship by blogging? For more relationship, maksud saya meluaskan perhubungan, we just need to know that someone out there gets us.

    ReplyDelete
  10. Hihi, tak install takut memori cepat penuh. Betul juga tu.

    Terpulang pd diri sendiri sebenarnya, bukan tak boleh main game, mcm anak2, saya install game dlm komputer, coz taknak dorang main kt luar selalu. Situasi skrg ni jauh bezanya dgn zamab kita duk di kampung. Skrg nk bagi ank keluar rmh pun bimbang keselamatan mereka, dikidnaplah, xsidenlah, nauzubillahiminzalik....moga2 dijauhkan Allah. Cuma kena peraturanlah kan.

    As for org tua( pliz jgn terasa, i not mention en adam ) rasanya lebih afdal habiskan masa mendekatkan diri dgn Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, my answer out of topic ke? Haha

      Delete
  11. Ohhh jadiklah akhirnya yeh mak mereka berdua tu... Pahala mak ko, menyatukan 2 insan.

    Wah tererlah ko kasi budak budak tu tacing sampai cenggitu sekali...moga terus berbekas sampai ke hati mak

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign