Asam Garam Kehidupan: Sakit pinggang dibuatnya.

Nuffnang

Pages

4 Nov 2016

Sakit pinggang dibuatnya.

Rasa nak patah pinggang ha. Camnilah saban tahun kojo den, menyusun, mengemas, menanda buku, worksheet bebudak nih. Menjelang hujung tahun, semua buku nak dipulangkan kepada parents masing-masing.

Curi masa, santai jap...
Lambakan worksheet tak bernama, nak buang je..
Bebudak kan, bukan tak pesan suruh tulis nama.
Tak sampai lagi 10 beg yang siap.
Exam paper, esok hari bertemu parents, nak tunjukkan setakat mana kebolehan anak diorang.
Masuk hari ni dah tiga hari stayback. Banyak urusan hujung tahun ni, nak convolah, nak terima pelajar barulah, nak tempah bukulah.
Sori sangat kawan-kawan, sibuk naw kekdahnya cikgu tadika sorang nih. In shaa Allah lega-lega nanti den merayau ke rumah korang yo.

7 comments:

  1. Kakak dah maklum dah Azi
    Buat dulu jgn sampai terjejas kerja
    'Rumah' kakak tu tak ada apa pun...
    Jgn risau.. boleh Whatsapp hihi...

    ReplyDelete
  2. Bertimbun kak kojo.. Reen yang tengok kat sini pun dah berpinor mato den ni ha.. Eceh ceh. Ntah btul ntah tidak loghat nogori Reen.

    ReplyDelete
  3. Takpelah kak..utamakan yang penting... akhir2 tahun mmg busy kan Kak..teacher2 anak sy dah rileks skit..dah konvo.. lah ni repeat membaca ja.. :)

    ReplyDelete
  4. kadang-kadang irda suka bawak kerja balik umah dan buat tapi kalau banyak macam ni mahunya tak sakit pinggang kak..

    ReplyDelete
  5. Biasanya hujung2 thn ni semua org bizi kak...termasuk saya ^_^
    Akak lg pening ya sbb berurusan dgn budak2

    ReplyDelete
  6. Gitulah mak....jadi ticer katanya. Sabar ye. Allah bagi ganjaran besar tu, satu masa dua benda ko kena pikul...

    ReplyDelete
  7. bertimbun kerja ye kak hujung2 tahun ni, samalh kita kak

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign