Asam Garam Kehidupan: Cekodok rangup cicah kuah kari.

Nuffnang

Pages

8 Jan 2017

Cekodok rangup cicah kuah kari.

Sarapan seadanya. Alhamdulillah.

Alamak, cam hilang arah je nak menulis ni. Kalo biar camni, harus berkubur blog Asam garam kehidupan ni kang, padahal kekununnya hajat di hati tu nak up sehari satu entri.

Ok, bagi nak pulihkan semangat den yang lemau ni, jomlah ha..den nak syer sarapan pagi ni, sarapan makpakanaks2 marhaen di pagi ahad yang cerah ni.

Cekodok rangup tu bancuhannya pekat sikit je dari adunan lempeng, goreng garing-garing, cicah dengan kuah kari lebih lauk malam tadi, jadilah...
Kat tadika boss dah beli dua mainan besar, apalagi seronok bebenaw lah bebudak ni main, sampai ada yang taknak balik tekau.

12 comments:

  1. yess kakk..satu hari satu entry,,sy tertunggu2 entry akak...irda terliur nengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tu azam je irda, tapi nmpk awal2 dah fail:(
      Tu yg up entri makan2dulu, bg pulih semangat, hihi.

      Delete
  2. Sukar sebenarnya untuk post satu entry sehari. Bagi saya dapat 3 entry seminggu pun dah hebat dah.

    Cekodok sangat sedap di makan panas-panas musim hujan ni. Kena plak dgn kopi o panas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..setuju. Ada je halangannya, masala, tkde idea, malas, tkde mood, hishh..

      Kopi panas fevret saya juga:)

      Delete
  3. Sy pula dpt sebulan sekalipun syujur sangat..

    Sedapnya cekodok, gayanya boleh wt menu ntuk pagi esok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, dah itu yg kita mampu, buatla mana yg kita mampu kan;)
      Cekodok ni mmg simple, tapi ank2 suka. Nk wat yg cerewet2 takdolah, karipap pun lama dh tak buat.

      Delete
  4. Asal sedap apa salahnya cicah cekodok dengan kuah kari.

    ReplyDelete
  5. cekodok? and kuah kari?
    mak aii... kombinasi best tu!

    ReplyDelete
  6. Jejemput tu ko buh bawang ke tak mak? Ke kosong aje?. Aku jejemput ni mmg suka mak. Cicah ngan sambal pun jadik weyh....

    Mainan tu buh dalam bangunan tak jadi penuh ke mak .....

    ReplyDelete
  7. Jejemput tu ko buh bawang ke tak mak? Ke kosong aje?. Aku jejemput ni mmg suka mak. Cicah ngan sambal pun jadik weyh....

    Mainan tu buh dalam bangunan tak jadi penuh ke mak .....

    ReplyDelete
  8. Saya malaslah nak pasang-pasang azam sehari selembar benang, eh salah! Sehari satu entri ni. Ni pun kira baiklah saya nak muncul di arena blogging semula. Hahaha!

    Jemput-jemput tu kalau cicah kuah kari atau kuah ikan masak asam pedas baki lauk semalam, waduh... sedapnya! Kalaulah mak mertua takda, memang sepinggan jemput-jemput tu nak makan sorang aje rasanya. Pedulilah orang lain yang tak nak makan...

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign