Asam Garam Kehidupan: 9 Ramadhan 1438H.

Nuffnang

Pages

4 Jun 2017

9 Ramadhan 1438H.

Hajat hati nak menulis kenangan di setiap helaian Ramadhan, tapi hajat tak sampai, banyaklah sebabnya tapi sebab yang utamanya tulah dia takde mood. Takde mood sampai aku rasa memang betul2 nak berenti kerja, sentap weyh dek perangai cikgu-cikgu yang pangkat anak-anak pada aku tu. Aku ni happy go lucky je sebenarnya, tapi bila dah sentap, mudah naw dorang perasan, lantakle...biar hati aku cool dulu, nanti baru aku sound baik punya.

Tapi di rumah acara memasak juadah permintaan anak-anak tetaplah menjadi keutamaan, cuma takdelah nak masak sekaligus. Masak bebanyak juadah kang nanti habis plak idea nak masak apa. Cuma tulah haii..si kakak dah pergi join committee sesi suai kenal, dah balik kampus di Kuantan nun, nak Raya nanti baru balik rumah semula. Si abang pun dah berangkat pagi tadi, ke mana? Taklah jauh, kampus Petaling Jaya je. Tapi terasalah sunyinya sebab dia dah 6 bulan ada kat rumah. Subuh-subuh hari aku dah memekak suruh dia bangun solat subuh. Harap-harap dia duduk dengan roommate yang tak culas solat..

Hari ni buat popcorn. Dah lama nak try buat. Eh..idokle susah benaw pun. Lain kali bolehla buat lagi.

Semangat baru, ajak abah keluar selepas subuh😀😀
Anak-anak yang tinggal Kat rumah tetap nak diraikan, terutama si Umar Zikri yang tengah semangat berpuasa tu.

12 comments:

  1. SALAMRAMADAN KE 9 NOR..ANAK2 DH SEMPAT SAMBUT PUASA BERSAMA OK SGTLH TU..BERPISAH SKJP NK RAYA NNTI JMPA PULA

    ReplyDelete
  2. Salam ramadhan Kak PI, ya Kak sempatlah dorang sambut puasa Kat umah. In shaa Allah raya nanti berkumpul semula.

    ReplyDelete
  3. Jangan moody moody cikgu, nanti tak berseri muka tu..hehehe.

    Oh kakak jauh juga ye ke kuantan. Si abg di pj oklah dekat juga tu, tp ye la jauh ke dekat ttp teringat juga nak pula di bulan ramadhan mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..nak wat camane, trmoody plak.

      Kakak kt Kuantan selalu pegi balik sendiri je naik bas, abang tu sok2 pandai balik sendiri naik lrt.
      Mama Yan dah siap ke langsirnya? Best pandai jahit nih, macam2 boleh buat.

      Delete
  4. owh buat sendiri rupanya popcorn tu. ^^ menarik warnanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, senang je rupanya. Kalo pandai bole buat utk jual2 cari side income

      Delete
  5. Nampak macam sedap je popcorn tu. Salam Ramadhan. Selamat berpuasa 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaplah,😋😋,boleh jual kot., senang je nk buat tu.

      Ramadhan Kareem cik EPAL.

      Delete
  6. menarik popcorn tu..kaler merah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlebih kaler sudah tu, hihi.

      Delete
  7. Bab memekak solat subuh tu, samalah dengan saya w/pun yang sorang ni mmg jaga bab2 solat tp kelemahannya suka lewatkan waktu..

    ReplyDelete
  8. Agaknya kita ni semakin berumur mak...sikit pun rasa nak sentap je hihi
    Beg kecik je tu mak....
    Untunglah ko, anak dapat dekat, nak jengah pun senang.

    Kita doakan ajelah mereka, moga mereka tak tertinggal solat.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign