Asam Garam Kehidupan: Ot setiap hari.

Nuffnang

Pages

9 Aug 2017

Ot setiap hari.

Inilah tugas tambahan ku setiap hari selagi budak berdua ni tak lancar membaca. Tinggal dua orang je lagi ni.
Kena make sure dorang boleh membaca dengan lancar sebelum naik ke darjah 1. Sekarang pukul 1.35, staff lain dah keluar beli makanan, aku masih mengadap mereka.
Takpe...yang penting aku mahu ibubapa dorang gembira bila anaknya dah boleh membaca. Bayaran otnya biar Allah saja yang tentukan.

23 comments:

  1. takpe kak, banyak bakti akak tu, pahala apatah lagi.

    gigih nampak anak2 tu membaca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mau tak gigih, Ticer tengah tunggu dengan renungan maut kat depan dorang

      Delete
  2. Syukur masih ada guru yang tidak berkira masa dan tenaga.

    In Sha Allah pasti ada ganjaran dariNYA.

    ReplyDelete
  3. Btul... mak pak mahu anak pandai je... Tapi sukarnya mengajar anak-anak ini hanya Allah je yang tahu. Kesabaran tu kena tinggi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kena ada segunung sabar.

      Delete
  4. Alhamdulillah, kalu saya menjadi ibu bapa pada anak murid sis, ucapan terima kasih tak terhingga kerana mendidik anak bangsa walaupun terpaksa berkorban masa diri sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanggungjawab yg bakal dipersoal di sana, bukan benda main2 sis.

      Delete
  5. Kalau sudi nanti share la cara ajar membaca...nak ajar yaya jugak....serius ni tau...walaupun yaya baru setahun setengah.=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, nnt akk share yea.

      Delete
  6. NOR KOMITED DGN TUGAS ANAK2 MURID MESTI TERKESAN DGN KESUNGGUHN CIKGU MRK

    ReplyDelete
  7. Nak hantar anak saya boleh?

    ReplyDelete
  8. Itu lah yang parents suka, ticer yang komited dan sedia mengorbankan masa demi anak murid.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah gembira parents ada Ticer yang prihatin dan rajin macam akak. Moga Allah mudahkan urusan akak dan terang hati anak2 ni. Keep it up Ticer & anak2 murid. Usaha tangga kejayaan!

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    Oh, ticer yang sangat komited dan bertanggungjawab. Tentu ibu bapa murid2 merasa amat gembira dengan apa yang dilakukan. Insya-Allah, apabila kita menggembirakan orang lain, pasti Tuhan akan mengembirakan kita pula.. perbendaharaan Tuhan tidak akan pernah habis untuk hamba-Nya yang melakukan kebaikan. Alf mabruk ya mudarrisah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, ustaz..moga ada nilaiannya di sisi Allah biarpun sedikit.

      Delete
  11. Tugas yang mulia.
    Kalau takde imbuhan ot pun, in syaa Allah akan ada ganjaran lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ganjaran kepuasan bila anak2 ni lancar membaca.

      Delete
  12. Terbaik kak Nor Azimah. GV respek dan bangga dengan usaha kak dalam mengajar dan mendidik mereka menjadi yang terbaik. Semoga akak murah rezeki dunia dan akhirat. InsyaAllah. Aamin. :D

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign