Asam Garam Kehidupan: Salam rindu di angin lalu.

Nuffnang

Pages

11 Sep 2017

Salam rindu di angin lalu.

Ceh..
Hehe..saja promo pengenalan, dah kenal? Alaaa..apa salahnya kita berkenalan selalu, eratkan ukhwah gituh.
9/9/2017...Di Pantai Sepat, Kuantan..jalan2 otw sambil hantar kakak balik sambung belajar masuk semester dua dah..sunyi dah rumah, hilang kawan gaduh ibu, tukang potong bawang, potong sayur, jadilah...entah bilalah nak pandai masaknya kakak oii.
Mama Yan kata kena nyorok kat belakang sikit nak bagi nampak kurus, amacam? Nampak kurus tak? Tu yang tersongeh lebar bila tingat kena nyorok.
Sata panas2,sedap weh, lama tak makan.
Jangan risau, sape nak mandi boleh Mandi kat pantai yang bersih, pastu boleh bilas kat sini, cerdik tuan kedainya, buat toilet dan tempat mandi, toilet 30 sen, mandi singgit.

13 comments:

  1. haaa nampak kurusnya tu kak hehehe. wah jalan2 pantai sepat ye dah lama tak ke sana tau. sedapnya sata tu lama tak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm tempat bermain je mama Yan, selalu ke sana ye dolu2.

      Sata meh, ramai peminatnya.

      Delete
  2. Sedapnya sata tu.. lama tak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Sabah takdo, kena balik semenanjungla nak makan

      Delete
  3. bagus tuanpunya kedai..menyediakan kemudahan utk org ramai..mcm ni, nk mandi laut pun aeronok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole cari duit sampingan juga, mmg bijak.

      Delete
  4. memang seronok kalau dapat mandi laut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak2 sukalah sangat, tapi Tak bawak baju lebih, taklehla Mandi.

      Delete
  5. Hoho....angin lalulah sangat ko.... tp mmg berangin pun kalau dah duk tepi pantai kan.
    Ko nangis tak mak?hihi.... Oklah jugak tu tolong potong potong mak. Itulah anak zaman sekarang ni, entah bilalah nak pandai masaknya.
    Aduhhh sedapnya mak tengok sata ko tu. Terasa dan dan ni jugak nak ke Kuantan. Tapi sata Terengganu mesti lagi bestkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ah, patut tajuknya dihembus angin pantai Sepat sampai berlipat2, haha.
      Aku tak nangis, tak rock ah nangis, nangis dlm hati je.
      Sata tganung mana boleh celen, lagi power.

      Delete
  6. Nasib baiklah anak dara nak tolong potong bawang, potong itu, potong ini. Buatnya time kita memasak, dia main landing-landing atas katil dalam bilik, lagi sengsara rasanya tau.

    Ha'ahlah! Nampak sama kurus, sama padan gitu bila dah main nyorok-nyorok tau ~_^ Barulah jealous nampak slim sesangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mau landing,kalo nak dengar mak Tarzan jerit ngalahkan Tarzan Malaya. Besar kr kecik ke siaplah masing2 kena tembak peluru bebel cam mesin gun.

      Kuikui..lain Kali den nyorok terus Kat belakang dia, nampak kepala je

      Delete
  7. Saya suka jugak makan sata tpi bila beli selalu dapat basi. Tak tahulah kenapa peniaga ni kadang2 sanggup buat macam tu.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign