Asam Garam Kehidupan: Lempeng nasi cicah sardin, nyum2x.

Pages

17 Sept 2018

Lempeng nasi cicah sardin, nyum2x.

Korang,  nasi tak habis jangan buang,  membazir. Cer blend campurkan tepung,  tambah garam sikit, buat lempeng.. Cicah pulak dengan kari sardin dengan kentang cam den buat ni,  ermmmm... Pasti tak menyosal berpeluh kat dapur pagi2x. Rupanya lempeng nasi ni lagi sedap dari lempeng tepung cam den dok biasa buat tu,  dia punya lembut sampai menjilat jari.  Dulu2 buat cekodok campur nasi,  pun lembut je walaupun dah sejuk.
Jemput makan lempeng nasi di musim2 hujan ni,  lawan plak dengan kopi panas2x.. Ermmm,  dapnya. 

6 comments:

  1. Hujan ke kat sana? Kami di sini berpanas

    ReplyDelete
  2. Kt selangor boleh kata tiap2 hari hujan

    ReplyDelete
  3. betul..!! xpun buat cekodok nasi. campur ikan bilis or udang kering n bawang. blend daaaapnye..!!

    ReplyDelete
  4. selalunya nasi tak habis, buat nasi goreng..boleh gak tukar resepi...

    ReplyDelete
  5. wow best nih kena cuba nanti

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign