Karipap orang jawa Johor panggil epok2. Betul mak Okjer?Mak ni orang jawa juga, malangnya dia tak ngaku dia jawa, cakap jawa pun orak reti katanya, haha..
Memang buat sikit je, saja nak menambah2 kuih kat meja. Bentuk pun kecik beso sebab pakai mesin tangan je kan😁
Korang tau tak camane nak goreng karipap licin je cam den ni, tak gelembung2 cam biji jerawat pasir kan. Senang je..masukkan masa minyak belum panas betul2, suam2 kuku gitu, tunggu agak kering baru kuatkan api. Nak angkat tu tutup api, tunggu minyak agak sejuk baru masukkan second trip. Haa..camtulah..memang agak leceh juga sebenarnya, tapi nak cantik kenalah rajin.
Kuih pun nak kena cantik juga supaya senang hati nak makan.
ReplyDeleteNak makan pun org pandang rupa juga kan, tgk cantik baru teruja nak makan kan
DeleteNampak cantik kejadiannya.
ReplyDeletememang wak panggil kuih epok2.
Tapi wak kalau makan, kelim tepinya wak buang.
Ha..kan betul, hihi
Deletecomel karipap
ReplyDeleterasa nak makan je tengok
hahahaha
Buatlah hans, hans pandai masak kan
DeleteASsalamualaikum. Sis suka makan yang ada gelembong2 ni.. rasa the real karipap..
ReplyDeleteOoo camtu plak ye, hihi..
Deleteuiiiiii faveret den ni weiiii.....Yor.... org Johor panggil epok epok. Eh mana ada aku tak ngaku Jawa? Bangga hokey! hihi
ReplyDeleteNi beb kalau bagi satu pinggan, satu pinggan aku boleh habiskan tau tapi inti kena sedaplah hihi...
Hari tu ada try jugak buat.... maklumlah nak beli tak de org nak jual kan hihi... Lepaslah jugak kempunan.
Ooooo gitu, baru tau rahsia epok epok licin hihi
DeleteOo ada ko try ye, meh nak tengok rupa eh, comey tak..hihi..
Deletejarang jumpa...cantik epok2 nya..
ReplyDeleteBolehla try buat nohas ye
DeleteBaru tau tips tu
ReplyDeleteYa..camtulah tipsnya munirah😉
Deleteooo...karipap bulat...
ReplyDeleteYa karipap bulat😅
DeleteCANTIK EPOK2 BULAT PANDAI NOR
ReplyDeleteTrmkasih kak PI
Deleteepok2 frozeen ada buat tak? meh pos kemari, terliurlah pula
ReplyDeleteTak rajin la plak nak buat frozen ni UA, buat nak makan sendiri je🤣
DeleteBukan jawa Azi tapi orang Johor memang panggil epok2.
ReplyDeleteAkak pun sejak pkp ni ada beberapa kali buat epok2...buat lebih2 frozen kn..tapi akak pakai acuan sbb kalau buat bulat gitu dh xrupa epok2...hihii
Ooo...saya fikir org jawa yg panggil epok2, hihi.
ReplyDeleteCuti2 pkp ni kan kak, adala rajinnya kan