Tiba mood rajin kan, sempena cuti hari ni. Dah lama tak masak2 kasi anak2 makan. Eh...bukanla tak masak lansung. Maksud den tu, masak spesel la. Selalu masak singgang je. Sampai muka pun dah jadi rupa ikan singgang terutama muka toklaki den, den curi2 gak makan kolestrol, sebab hari tu doktor kata kolestrol den baru 56, doktor tak Kasi ubat, dia suruh kontrol makan je, sebab tu berani lagi curi2 makan, haha. Tak insap lansung Kan.
Akhirnya...terguna juga cheese yang dah dekat dua bulan bertapa dalam esbok. Kita buat roti sardin cheese. Boleh tahan sedap weyh.
Spegeti Kari. Toklaki taknak makan Mee kuning tu, so kita ganti dengan spegeti. Entahla bila last masak Mee Kari nih, tak ingat dah. Bila kakak balik sebut nak makan Mee Kari, tetiba semangat nak masak, sambil ajar si kakak tu masak, eshhhh..kenala belajar Kan, tahanla telinga tu dengar ibu membebel..Kang tak pandai masak, camano nak kawen...
jarang2 masak macam ni memang sedap kak.. sy pun kadang weekend je baru dpt masak yg special sikit... :)
ReplyDelete**pekabar kak??
Wsalam tie...lama awak hilang ke Mana? Akk Alhamdulillah, sihat2 je.
ReplyDeleteAkk ni pun weekend pun Tak sempat juga kadang tu sbb Mana nak gi pasarnya, Mana nak bersihkan ikan, blend bawang, basuh baju, gosok baju. Akhirnya dua Hari habis camtu je.
hah..hah... baguslah ada mood masak. Seronok bebudak makan spesel.
ReplyDeleteMakan sedaplah mereka hari ini.
ReplyDeleteSuami akak sama lah kalau boleh hari2 nk singgang...bukan kerana kolestrol tapi mungkin selera org dh tua ...hahaa.
ReplyDeleteMakan sedap lah semalam ya...
Betul lah anak dara kita ni nk kena pandai masak ,kalau x cmna lah kawen nnti.kalau dpt mk mertua mcm akak ,akak lebih suka akak yg beroperasi kat dpur sendiri.☺
Sat, sat, sat...
ReplyDeleteIni dah bulan Feb, mana kesinambungan kisah anak dara awak NA??
Kata dulu tunggu habis exam................................., sambung arhhhhh, tiba2 xder idea.. 😄
Tungguuu
ReplyDeleteTetiba je kang dia menjemput kita geng!
DeleteEmmm yelah tu, rajinlah sangat hahahaa.....
ReplyDeleteCukup ke mak roti sardin tu, mcm sikit je..
Den lagilah lama tak buat mee kari, makan pun jarang . Kat rumah ni biasalah kan kalau bukan faveret memasing, mmg kuranglah nak makannya, baiklah beli aje, boleh ikut menu faveret memasing....
Roti tu separuh dah selamat, tu tinggal utk selfie jer, haha.
ReplyDeleteKo lain mak, selalu keluar, aku asyik terperuk kt umh, pi keje balik keje, tu jelah dunia aku, boring je kan
wa ca... mi kari adalah feveret saya. Dulu kat rnr semanggul arah utara ada gerai jual mi kari kegemaran saya. sayangmya, gerai tu dah tutup...
ReplyDeleteAssalamualaikum kak, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
ReplyDeleteWah, makan sepecial hari ni. Yalah sesekali nak juga merasa kelainan, cuma tang kolesterol tu kena jaga juga..heheh.. terutama bila usia dah meningkat 4 atau 5 siri. Tapi sesekali takpe kut..