Jom kita beli jelah, nak yang panas, nak yang prozen semua ada jual. Hah? Nak try buat sendiri? Oke..boleh je, jom kita buat guna roti.
Senang je. Tak yah nak mencanai bagai. Tapi kena gelek juga roti tu, bagi jadi nipis. Pastu tekap dengan apa2 benda yang bulat, isi inti tapi kena ada acuan karipap ye. Sebab roti kita tak boleh nak buat klim manual tu.
Dah siap bolehlah kita goreng cam biasa. Sedap makan panas2 ni.
sedapnya kak azimah, gebu2 karipapnya!
ReplyDeleteJom buat syaz, guna roti senang je
ReplyDeleteInsyaallah kak, saya selalu 'rajin' bab kuih2 ni ahaha
DeleteWah! Bagusnya cara begini, guna roti jadi kulit karipap! Nanti nak cuba, sebab memang tak berapa rajin uli tepung. Tq for sharing.
ReplyDeleteKan, senang takyah uli tepung, canai semua tu, goreng pun jadi cantik
DeleteDari jauh nampak karipap daripada kulit bukan roti. Bagus juga tidak menggerutu pun.
ReplyDeleteYa, kalau guna tepung mmg nak goreng tu agak leceh kalau tak pandai
DeleteNampak cantik kejadiannya
ReplyDeleteWak bolehla minta pnis3 buatkan ye
DeleteWOW BOLEH CUBA NI XPAYAH NK ULI TEPUNG BAGAI
ReplyDeleteYa kak PI, bolehla cuba
Deletepernh tgk org share juga tp tk pernh try
ReplyDeleteHai mama tisya, salam kenal
DeleteBoleh juga ni.Akak sejak2 covid ni ntah dah beberapa kali buat karipap.Budak2 duduk rumah asyik nk mengunyah je jadi kena lah buat banyak2 kemudian disejukbekukan.
ReplyDeleteSamalah kak, saya ni dah byk round buat puding karamel, sib baik senang nak buat.
Deletegebunya!
ReplyDeleteHai ciksiti😁
Deletesenang mcm ni..nmpk sedap..
ReplyDeleteBoleh cuba nohas.
DeleteSalute dgn awak, setiap hari ada je menu2 terhasil
ReplyDeleteEh mana ada UA, jarang sangat kecuali masak2 utk mkn gitu2 je adalah
ReplyDeleterajin akak... dana pernah jugak buat gini bila dh malas sgt nak nguli doh, cuma itulah dapat sikit... hehehe peminat karipap kat rumah ni ramai
ReplyDeletesedap juga karipap kulit roti ni. cepat pun cepat kan. jimat masa uli doh :)
ReplyDeletegebu karipapnya..nmpak sedap tgknyee hehee :)
ReplyDelete