Asam Garam Kehidupan

Nuffnang

Pages

13 May 2014

Liebster award- sebenarnya saya pun tak berapa nak tahu ape benda dan apakah faedahnya dari games ni, malas sikit nak membacanya, banyak sangat, lagipun esok keje, so banyaklah yang nak diselesaikan, tapi InsyaAllah adalah manfaatnya tuh, anyway thanks to CN -seorang cikgu yang cukup dedikasi, iaitu

Cikgu Norazimah kerana sudi tag blog yang tak seberapa nih.


1. Pada tahun bilakah blog anda ditubuhkan?
sebenarnya blog akak ni baru nak genap setahun bulan jun ni, tarikh tepatnya 8 jun 2013 dengan entri pertama bertajuk rindu ma.

2. Apakah yang mendorong anda untuk membina blog?
kerinduan pada arwah mak lah yang mendorong akak membina blog ni, untuk meluahkan kerinduan dan kasih-sayang pada arwah mak yang rasanya tidak tertanggung saat itu.

3. Siapakah inspirasi anda dalam penyediaan entry di blog anda?
pada awalnya arwah maklah yang jadi inspirasi, tapi akak rasa tak ke mana kalau akak asyik berkisarkan kisah sedih, rindu mak aje, jadi tuan guru akak dan anak-anak murid akak pun turut jadi inspirasi dalam menyediakan entri-entri akak.

4. Siapakah idola anda dalam dunia blogging?
idola akak? hmmmm...sape yek? ramai rasanya.

5. Apakah target anda untuk blog anda?
Takdelah target hebat-hebat, cuma kalau dapatlah nak tambah rakan ukhwah, tapi akak malas nak buat segmen ke, GA ke, jadi tak taula cara mana boleh nak tambah rakan ukhwah ni.

6. Apakah impian anda yang masih belum tercapai?
banyak juga, antaranya nak pi Makkah.

7. Berikan cadangan 3 nama lelaki dan 3 nama perempuan yang bermula dengan hurul I. (Persediaan untuk nama bakal anak CN nanti, hehe)
Wah, dah ade ke? bestnya..haa ni dia, pilih-pilih.
3 nama baby boy- Idlan Iskandar, Izz Isyraf, Ilham Imtiyaz, 3 nama untuk baby girl- Iman Insyirah, Iman Iwani, Iman Izzati ( kalau ada yang CN berkenan dan nak tau maknanya pm akak ye)

8. Siapakah CIKGU kesayangan anda? Jika ada, teruskan menjawab soalan nombor 8.
alamak CN, dah lama tinggalkan alam sekolah ni.

9. Mengapakah anda sayang akan cikgu tersebut?
sayang semua cikgu dekat sekolah dulu.

10. Apakah pendapat anda tentang blog CN?
menarik untuk dibaca. 

11. Adakah template merah blog CN ni sesuai atau cadangan anda untuk template blog CN?
tak kisah warna apa pun yang penting isinya yang nak disampaikan kepada semua...


Read more: http://www.cekgunorazimah.com/2014/05/the-liebster-award-cn-di-tag-by-maria.html#ixzz31PaSLh6r

Di atas tu adalah soalan dari CN untuk 11 orang yang ditagnya sebagai salah satu syarat dari penyertaan, InsyaAllah akak jawablah ye CN, mintak mahaplah yer kalau-kalau ada antara jawabannya nanti kurang memuaskan hati CN.

Oklah, giliran 11 follower blog ni untuk di tag bagi segmen ini :
  1. me-soul-searching
  2. alumni nurul iman
  3. baby-pose
  4. cinnamon
  5. azieazah-aa
  6. insan marhaen
  7. waeyene
  8. mimialya1
  9. bila jejari menari
  10. harumankasehvee
  11. alwaqiahalmulk.blogspot.com
Ini pula 11 soalan untuk semua follower yang tag, terima kasih...
  1. Terangkan diri anda secara ringkas shj.
  2. Warna kegemaran anda, kenapa?
  3. Sejak bila anda berblog?
  4. Jika direzekikan anda mendapat wang terpijak sebanyak 1 juta, apa yang anda nak buat dengan wang tersebut?
  5. Target bolg anda?
  6. Tempat menarik yang sangat anda ingin kunjungi?
  7. Apa pandangan anda tentang blog saya?
  8. Pada pendapat anda kenapa wanita hari ini sangat berdikari?
  9. Berikan satu sahaja cadangan bagaimana menghadapi karenah anak remaja?
  10. Tokoh masakini yang anda sangat kagumi?
  11. Apa yang anda kagumi tentang Rasulullah?
Selamat bersegmen semua...

6 comments:

  1. Canggih2 la nama baby tu,lom ada lg,dlm plan. Hehe

    ReplyDelete
  2. semoga NA redha pemergian ibu dengan mrnghadiahkan Al-Fatihah pada arwah bila kerinduan terasa. saya ditag ke NA,. nanti saya cuba buatkan k, thanks NA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks BP, moga ada manfaanya dari segmen ni kan.

      Delete
  3. saya dah buat entri untuk NA tq :)

    ReplyDelete
  4. terima kasih tag saya ...

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign