Asam Garam Kehidupan: Salam 10 Ramadhan 1442H.

Nuffnang

Pages

22 Apr 2021

Salam 10 Ramadhan 1442H.

Dah 10 hari kita puasa kan. Kejap je masa berjalan. Salam kemaafan kpd teman2 yg berkunjung ke rumah saya,  belum sempat saya balas kunjung.  Apapun terimakasih masih sudi berukhwah dengan cikMah ni 🤗🤗.

Semalam sempatlah buat juadah yang hanya muncul setahun sekali ni. Kalau tak bulan puasa jangan harap nak nampak kelibat dia ni.  
Buat sepinggan dalam 25 biji kot.  Bagi kat jiran sebelah 10 biji. Jadilah. 
Sape buat buah melaka@onde2 ni di bulan puasa je,  maknanya kita geng, haha.. 

9 comments:

  1. saya kalau buat tak kira bulan. asal teringin and kalau 'peserta' nak makan tu ramai. kalau sorang dua baik beli je.

    ReplyDelete
  2. Kuih ni belum muncul lagi di rumah sy Kak. Kalau arwah mak ada, first day puasa dah buat dah buah mulong ni :)

    ReplyDelete
  3. dana tak sempat buat kuih lagi kak, sekarang malas betul bila balik kerja nak masak macam-macam hehehhe

    ReplyDelete
  4. Hmm kurang minat sebab kadang-kadang tercekik makan.

    ReplyDelete
  5. cantiknya buah melaka sedaptu

    ReplyDelete
  6. anak saya menangis2 semalam sebab onde2 ni dah habis dekat kedai kami pergi tu haha

    ReplyDelete
  7. shida kebanyakkan beli saja kak Azimah..nk buat tak mampu masa sgt2 mencemburui ^_^

    ReplyDelete
  8. hari ni dah 10 Ramadan terakhir. memang buah melaka kegemaran di bulan puasa lah :)

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign