Asam Garam Kehidupan: Salam 10 Ramadhan 1442H.

Nuffnang

Pages

22 Apr 2021

Salam 10 Ramadhan 1442H.

Dah 10 hari kita puasa kan. Kejap je masa berjalan. Salam kemaafan kpd teman2 yg berkunjung ke rumah saya,  belum sempat saya balas kunjung.  Apapun terimakasih masih sudi berukhwah dengan cikMah ni 🤗🤗.

Semalam sempatlah buat juadah yang hanya muncul setahun sekali ni. Kalau tak bulan puasa jangan harap nak nampak kelibat dia ni.  
Buat sepinggan dalam 25 biji kot.  Bagi kat jiran sebelah 10 biji. Jadilah. 
Sape buat buah melaka@onde2 ni di bulan puasa je,  maknanya kita geng, haha.. 

17 comments:

  1. saya kalau buat tak kira bulan. asal teringin and kalau 'peserta' nak makan tu ramai. kalau sorang dua baik beli je.

    ReplyDelete
  2. Kuih ni belum muncul lagi di rumah sy Kak. Kalau arwah mak ada, first day puasa dah buat dah buah mulong ni :)

    ReplyDelete
  3. dana tak sempat buat kuih lagi kak, sekarang malas betul bila balik kerja nak masak macam-macam hehehhe

    ReplyDelete
  4. Hmm kurang minat sebab kadang-kadang tercekik makan.

    ReplyDelete
  5. cantiknya buah melaka sedaptu

    ReplyDelete
  6. anak saya menangis2 semalam sebab onde2 ni dah habis dekat kedai kami pergi tu haha

    ReplyDelete
  7. shida kebanyakkan beli saja kak Azimah..nk buat tak mampu masa sgt2 mencemburui ^_^

    ReplyDelete
  8. hari ni dah 10 Ramadan terakhir. memang buah melaka kegemaran di bulan puasa lah :)

    ReplyDelete
  9. Assalam Dik,
    Alhamdulillah hari ni dah Raya Aidil Fitri yang ke2,
    Ini tanda kemenangan kita berjuang di bulan Ramadhan.
    Alhamdulillah juga berjaya buat buah melaka ini, sedap kuih ini, sebiji sekali suap, hehe

    ReplyDelete
  10. feveret saya tuh, kuih buah melaka..
    selamat hari raya

    ReplyDelete
  11. Anak2 mmg suka kuih onde-onde ni.. senang buat tapi Tu lah rajin nya tak ade..

    ReplyDelete
  12. Lama dah tak buat onde2 ni... malas nak meracik2 gula tu.

    ReplyDelete
  13. salam tuan rumah.... masih aktif ye berbelog


    alahai lama dah tak ber blogwalking....

    saya dah pindah rumah baru tp owner lama huhuhu....
    lama sgt tnggl rumah... bersawang bagai....

    untung la... satu2 nye negeri yang boleh menghasilkan buah.... tp jadi kueh....

    selamat... adios amigos....

    ReplyDelete
  14. Aku suka makan zim Tapi buat malas walaupun senang je kan. Eh lama tak bersiaran ! Dah pencen ke hihi

    ReplyDelete

Baju Muslimah

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign