Asam Garam Kehidupan: Gambar-gambar kekecohan bom meletup di Bukit Bintang

Nuffnang

Pages

9 Oct 2014

Gambar-gambar kekecohan bom meletup di Bukit Bintang

2 dari 3 bom yang dipasang meletup, 8 cedera, 1 parah di ICU HKL.

Bencana apa lagi ni ya Allah...pasti ada dosa-dosa kami yang membuatkan Engkau murka, lalu Kau berikan peringatan begini, agar kami sedar dan bertaubat...

6 comments:

  1. Entahlah Nor. Kak Ain pun rasa ngeri bila fikirkan situasi dunia hari ni. Bila drive nak ke market pun berhati-hati sungguh. Lock habis segala pintu, sampai traffic light, rasa semacam, teringat kes orang ditembak tak bersebab satu masa dulu. Bila nak parking pun mata tengok sekeliling kiri kanan, depan belakang, macam la nak pi berperang. Dah beli barang, dan nak masuk kereta pun serupa, waktu nak letakkan barang, hanya tangan yang masuk kereta, mata tetap mengawasi kawasan. Sentiasa waspada selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kita berserah diri dan memohon perlindungan sepenuhnya dari yang Maha memberi perlindungan, apa daya kita...

      Delete
  2. amaran Allah swt.
    tidak ada satu perkara pun berlaku atas kehendakNya

    ReplyDelete
  3. betul..amaran dari Allah, sesuatu berlaku mesti ada sebabnya, dan sebabnya ialah dosa dan kelalaian kita

    ReplyDelete
  4. Seram lah sekrang nih..mcm2 boleh jadi ya Allah...lindungi lah kami

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jenjalan pun dah tak seronok kan.

      Delete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign