Asam Garam Kehidupan: 5 things i hate most.

Nuffnang

Pages

17 Mar 2016

5 things i hate most.


Assalam Fair baby-pose, saya cuba buat entri ni sebagai menghargai seorang sahabat alamaya yang saya kasihi. Dah lama tak buat benda-benda camni sebenarnya. Sebabnya saya jarang sangat 09 kat pc, lebih banyak kat phone je sebab kekangan masa, tapi ni tengah cuti, amik cuti sebenarnya untuk bersama anak-anak di rumah je pun, sambil makan-makan, rehat-rehat, kalau hari sekolah saya sibuk diorang lagi sibuk dengan homework yang tak habis-habis tu.

Ermmmm, apa ek yang saya tak suka sangat?
1) Asap rokok dan orang merokok. Baru-baru ni saya tegur untuk kali kedua seorang lelaki yang merokok di depan tangga tadika saya tu, asapnya Masya Allah busuk sampai ke atas. Harap-harap lepas ni dia tak buat lagi, kalau nak merokok pun pegilah tempat lain.

2) Saya tak suka orang tegur kesalahan saya melalui orang lain. Find..saya tak perfect, tapi saya boleh terima teguran even dari orang yang lebih muda dari saya. Kalau tegur melalui orang lain boleh buatkan saya salah faham, betul tak? Sebab gaya penyampaian orang lain kan berbeza. So to my boss, please next time, just direct to me..

3) Lipat baju. Pernah buat satu entri tentang ni, he he.

4) Orang yang tak menepati janji.

5) Orang yang tak menepati masa.

OK. Done. Fuhh..lega.  Saya tak tau nak tag sape. So saya tag sesapa je yang singgah kat umah saya ni sebab saya tau tak ramai pun yang singgah, he he..

16 comments:

  1. Saya singgah! Hihi. No 3 paling win! Same!

    ReplyDelete
  2. Kan SH, malasnya nk melipat baju.

    ReplyDelete
  3. Kan SH, malasnya nk melipat baju.

    ReplyDelete
  4. NA dikasihi terima kasih atas respons diberi hehe... betul jangan duk kirim teguran na.. lipat baju anak-anak boleh tolongkan NA?

    ReplyDelete

  5. Saya terasa sgt sebenarnya bila org nak tegur kesalahan saya melalui org lain..
    Baju ank2 mmg dorg lipat sendiri.
    Baju saya je yg dok bertimbun dlm bakul, hu hu

    ReplyDelete
  6. selamat malam Zimah
    mesti sedang lipat baju kot ni kann
    agak nye lah kalau dh menimbun di tambah lgi mmg 2x timbun nnt.

    ReplyDelete
  7. selamat malam Zimah
    mesti sedang lipat baju kot ni kann
    agak nye lah kalau dh menimbun di tambah lgi mmg 2x timbun nnt.

    ReplyDelete
  8. Hi hi, saya jaaaarang lipat baju mlm kak, saya biasa lipat awal pagi ahad, tu pun bila dah tk tahan serabut mata sgt.

    ReplyDelete
  9. Ya betul tu, klu disampaikan melalui orang lain kdg kita tersalah tafsir. Kalau tak puashati ke atau kita buat salah ke boleh bgtahu terus klu melalui org lain kdg rasa tak best sgt.

    Lipat kain...hahaha saya suka lipat kain

    ReplyDelete
  10. Hi hi, saya jaaaarang lipat baju mlm kak, saya biasa lipat awal pagi ahad, tu pun bila dah tk tahan serabut mata sgt.

    ReplyDelete
  11. Kan, knp mesti kena ada org tgh? Tk faham2x

    Wah bestnya akk dpt kwn rajin lipat kain,hi hi

    ReplyDelete
  12. Kan, knp mesti kena ada org tgh? Tk faham2x

    Wah bestnya akk dpt kwn rajin lipat kain,hi hi

    ReplyDelete
  13. apa yg nor xsuka yg lain pun benci tu terutama bau asap rokok lemmas n sesak nafas dibuatnya.

    ReplyDelete
  14. Mak, aku pun kena tag jugak.....
    Dah buat punnn

    ReplyDelete
  15. Asap rokok kakak pun benci - tapi hairan masih ada yg tak peka apa lagi yg ada anak/baby. At least hormatlah org keliling kan..

    ReplyDelete
  16. no 3 tu sama sgt !!!
    asap rokok??? sgt tak suka.
    geram!!!

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign