Asam Garam Kehidupan: Takde rupa, rasa tak taula.

Nuffnang

Pages

10 Mar 2016

Takde rupa, rasa tak taula.

Kak PI, susah banget nguli tepungnya, tak taula terlebih air ke terkurang tepung ke, takmo dia licin, melekat je kat tapak tangan, hu hu.

Last-last, susah sangat nak buat bentuk karipap, buat jelah bentuk bulat, tapi tak bulat mana juga, macam permukaan bulan je hasilnya, heh..heh.
Tapi bila dah kukus, rasanya,..ermm, bole tahanlah. Saya suka. Nanti nak try buat lagi, sebab kali ni intinya saya pandai-pandai ubah suai mengikut bahan-bahan yang ada kat rumah je, almaklum dah nak habis seminggu, stok barang  dah banyak habis, nak gi kedai,ermm..malas, kedai kat rumah ni mahal berdentum barangnya.
^
^
^
^
Tadaaa...inilah hasilnya siumai dumpling saya yang saya dah ubai suai inti dan bentuknya. Plizzz kak PI jangan gelak tengok rupanya yang menawan itu. Jangan nilai rasa dari rupanya tau, mwehehe..

Psssst...kak PI, padanlah susah nak uli, bila saya tengok balik resepinya pagi ni, rupa-rupanya saya tertinggal satu bahan..minyak masak saya tak masukkan, hmmmm..
walaupun rupanya buruk, rasanya boleh tahan.

2 comments:

  1. Dumpling bukan mcm leper ke mak ??? Ni mcm dah kuih pau jer hihi....
    Tak per...1st time mmg gitu. Nanti dah 3rd time ko bust confirm ko dah boleh eksyen dengan mak.....

    ReplyDelete
  2. Entahle mak, ngikut resepi kak PI tu ropenya cam karipap, aku nak nguli btk karipap tak menjadi, tu yg jadi ghope gitu.

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign