Asam Garam Kehidupan: Hari ni 1 Ramdhan 1434H

Nuffnang

Pages

10 Jul 2013

Hari ni 1 Ramdhan 1434H

Harini dah 1 Ramadhan. Cuaca pagi kat kawasan Semenyih ni sangatlah damai, tak panas tak mendung, dah kul 9.30 pagi tapi panasnya tak terik pun, terdengar pulak kicau burung berzikir... Subhanallah.

Sebenarnya Ramadhan kali ni sunyi sikit sebab kakak dah masuk asrama, abang dah masuk tahun kedua di asrama tapi bulan puasa ni ada kelonggaran boleh balik tiap minggu, tinggal yang kecik-kecik kat rumah (sorang darjah 5, sorang darjah 3, sorang 4 tahun) belum pandai demand nak makan apa. Yang darjah 5 tu ada nasi goreng kesukaan diapun dah cukup. Suami pulak asal ada nasi berlauk pun dah memadai. Jarang sangat beli kat bazar Ramadhan sebab selalu terkena beli entah apa-apa rasanya, baik masak sendiri, jimat, masak lebih boleh simpan sekali untuk sahur.

Baru jap singgah kat blog Dapur tanpa sempadan tu, amboi.. banyaknya resepi yang simple dan boleh try sendiri. Blog Cinnamon pun bagus, dapat resepi kek coklat yang sukat-sukat pakai cawan je, senang, sebab malas nak timbang-timbang, leceh.

Apapun moga Ramadhan kali ni kita direzekikan puasa roh, bukan puasa jasad je..

No comments:

Post a Comment

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign