Asam Garam Kehidupan: Perkara yang buatkan aku sakit hati.

Nuffnang

Pages

13 Jan 2016

Perkara yang buatkan aku sakit hati.

Rasanya baru ahad aritu settle, kosong bakul ni, aikss...ni dah penuh balik, dan yang parahnya sebakul ni kain baju aku sorang je. Camana ek korang cara paling efektif nak settlekan masalah ni, sebab aku tunggu pagi ahad je baru dapat ngadap kain baju ni, sementara nak tunggu pagi ahad tu mata aku sakit je mandang bakul ni..

Kat syurga kain baju tak payah basuh kan, aduhaiiii...peluh pun wangi bak kasturi....

12 comments:

  1. weekdays pun boleh settle, tapi kena settlekan anak anak tido then baru sambung kerja.
    keep smile

    ReplyDelete
  2. kena selalu basuh...tapi bil air pula akan melambung

    ReplyDelete
  3. biasalah tu xpyh pening2 nor ada masa pasti settle heh..heh..

    ReplyDelete
  4. Lepas angkat dari ampai sangkut terus masuk almari susun elok-elok Azi. Tak payah lipat. Ahad nak iron pun senang:)

    ReplyDelete
  5. Basuh tiap hari, kalau tak kering atau tak da rumah, gantung dalam letak tepi tingkap. Kering gantung dlm almari macam Kak zakie, nak pakai baru iron hehe..

    ReplyDelete
  6. Hi hi korang, tu bkn baju kotoq, tu baju bersih da, cuma tggu masa nak lipat, kadang tahan 2 mggu baju tu dok dlm bakul sbb ssya sbnaqnya, he he...malu nak cakap...pemaleh nk lipat baju, nak gantung ke semua tggu ahad..selagi tak ahad dokla dlm bakul tu, kadang ahad ke ahad, haaa...sape bole calen tu, angkat tgn.

    ReplyDelete
  7. Senang jer mak, lepas basuh, buang haha.....Dulu masa aku kerja gitulah mak, penuh satu katil. Hujung minggu jer boleh lipat, itu pun kadang tak sempat.

    Sabo jerlah mak....

    ReplyDelete
  8. Senang jer mak, lepas basuh, buang haha.....Dulu masa aku kerja gitulah mak, penuh satu katil. Hujung minggu jer boleh lipat, itu pun kadang tak sempat.

    Sabo jerlah mak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ni aku selalu ckp kt ank aku sbb depa pun maleh cam aku gak, aku kata kalo maleh bk lipat, maleh nk jemo korg tkyah pakai baju, amik je surat kaba buat baju, he he

      Delete
  9. Pgi dobi sng...org bekerja gaji ttp..lainlh knor kena kais2 baru dptt..
    Nasib mesin tolong bsuh....tu pun 2x satu hari...settellh..tang lipat kerah berbudak yg rilex skrg ni...

    ReplyDelete
  10. hehehe.. yang ni biasa bagi ai, tapi bila terlebih rajin sampai awal pagi sanggup hadap melipat kain baju sebakul penuh macam tu.

    ReplyDelete
  11. Bab kain baju anak bujang yang uruskan, akak pejam mata jer tengok dalam kabinet tu..

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign