Asam Garam Kehidupan: Apakah yang paling...

Nuffnang

Pages

25 Jun 2016

Apakah yang paling...

Yang sedap, yang cantik, yang selesa...
Makanan orang sakit, kalau masih bole makan, apa saja yang dihidangkan pasti sedap, kalau sudah sakit, nikmat sedap mencicip hidangan sudah Allah tarik kembali, hidanglah ayam golek sekalipun sudah tidak mampu dinikmati...
katil orang sakit, paling selesa paling empuk selama mana masih boleh tidur nyenyak di atasnya. Semalam tidurku sering diganggu oleh nurse yang bertugas memeriksa tekanan darah. Bila sudah sakit, berilah tilam paling empuk pun tidak mampu menampung lena, nikmat tidur, nikmat makan itu hanya enak dikecapi kala sihat...

Alhamdulillah, saya selamat menjalani colposcopy pagi tadi. Saya ditolak masuk ke operation room kira-kira pukul 9.30 pagi. Saya minta dibius penuh sebab saya taknak tengok apa pun yang doktor buat. Memang betul, yang mampu saya ingat di dalam bilik tu cuma lampu besar bulat sebanyak 7 biji...selepas tu semuanya gelap dan sangat sejuk...

Sedar-sedar doktor kejutkan saya dalam pukul 12. pm ...dan saya dihantar kembali ke wad. Seharian ni boleh kata saya tidur je, ngantuk..ubat pelali tu kuat betul. Ni petang baru hilang ngantuk, terus up entri kat phone.

Cuma result dari colposcopy tu hanya dapat diketahui dalam tempoh dua bulan lagi. Jenuh gak nunggu.

Ni nunggu nak discharge wad pun jenuh juga. Tengahari tadi nurse kata kena tunggu doktor datang check lagi sekali, doktor ada operation pesakit lain. Tapi ni dah petang, doktornya tak datang-datang. Esok dah ahad, doktor cuti, ohhhhhh...apakah saya kena tunggu sampai hari isnin....? 
Ahhhhhh...tidak..

5 comments:

  1. Ada hikmahnya juga.boleh berehat sepenuhnya
    Org perempuan klu nak di layan mcm putri rasanya kat kat hospitallah...klu kt rmh sakit pun kena bt kerja...sakit pun gagahkn juga bgun nak msk dn sbaginya..tuhan saja tahu betapa kita penatnya..Allahuakbar
    Semoga kita ikhlas berkidmat sepnuhnya bt kluarga.

    Semoga sis ok2 jer ..kerisauan tu ttp ada..kan kena kuat walau mcm mana pun.

    Org perempuan ni lmbut di luar tapi hati keras n kuat bertenaga..kuat kerana kita yakin Allah wujud,Maha melihat Maha mendgr...πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

    ReplyDelete
  2. betul tu bila taks ihat segala nikmat yang ada didepan mata pun dah tak terasa, lama lagi tu nak tahu resultnye ye..inshaAllah moga semuanya baik2 saje ye kak

    ReplyDelete
  3. insaf saya,,take care kak nor

    ReplyDelete
  4. Makkkk ko masuk wad ek.... Aku bizi mak weekend baru ni. Maklumlah buat botok botok utk mertua hihi...
    Betul tu mak masa kita sakit makanan sedap mcm mana pun tak akan jadi sedap. Bersyukurlah dikala Allah berikan kesihatan sekarang ni...

    Moga mudah urusan ko ye mak. Aku doakan moga resultnya negatif...

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign