Asam Garam Kehidupan: Tunggu dengan saspennya.

Nuffnang

Pages

16 Nov 2016

Tunggu dengan saspennya.

Tak sempat Nadhrah letak beg abah dah jerit dari atas panggil.
" Nadhrah, dapat apa?"
" Belum la bah, esok sekali ngan upsr," Nadhrah pun terjerit dari bawah.

Punyalah ibu dengan abah tunggu dengan perasaan tak sabar, sekali keluarnya esok daa, serentak dengan upsr, upsr keluar pagi, psra keluar petang.

Kepada mak okje, knor Cinnamon, ermmm...sape lagi ek, selamat  menempuh debaranlah yea memasing, Irda, moga adiknya cemerlang yea.

Arini den penat, takmo bebel panjang. Jumpa esok yo.

Timekasih pakcik google.
Nah, den hadiah jambangan bunga besar punya
pada mak-mak yang tengah berdoba-doba nak tunggu result anak memasing, moga cemerlang anak-anaknya yea...aminnn.

19 comments:

  1. Termasuk le yg nulis n3 ni...dup dap ke..knor redho apa jer kputusan anak..dh bgi tau kat anak,apa2 terima jer dgn yg hati yg bersih lagi suci...upsr bkn sgalanya...maceh bunga yg cntik tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdela berdebar mana pun, saspen je,dah dpt keputusannya, redha jr takat tu rezeki dia.

      Delete
  2. semoga mendapat result yang baik ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sal..
      Result yg sederhana je:)

      Delete
    2. tak apalah..perjalanan masih panjang

      Delete
  3. Saspen dibuatnya ya kak..apapun keputusannya, tetap terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah hilang debar dan saspen.
      Result sederhana je, tulah yg terbaik utk dia:)

      Delete
  4. Hihihi! Silap hari rupanya!

    Jadi, macamana suspensenya hari ni? Apa cerita keputusan si anak?

    Apa-apa pun saya ucap tahniah kat makpaknya sebab dah berusaha suruh anak belajar rajin-rajin dan buat sebaik mungkin. Tahniah juga buat si anak kerana dah berjaya menempuh alam peperiksaan (besar) buat kali pertamanya.

    Apa pun keputusan, redha ajelah. Yang penting tahun depan tukar kain sekolah baru ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..mari kita pakat salahkan format yg dah tukar tu, sbb format tu anak den tak dpt 6A tau, penat je dia usung buku latihan merata2, ishhhh...takdelah, nak wat camane, dah takat tu rezeki dia.

      Skrg ni makpak dia kena pikir bajet utk tahun dpn plak, bukan takat warna kain je tukar, kalo betul dia dpt asrama mcm abah eh hajatkan, segala benda nak kena beli, baldi, gayung, sabun serba makneka lah kekdahnys, tu yg mak eh harap tkyah masuk asrama, haha.

      Delete
    2. Minyak masak tak kena belikan. Kira jimat di situ setakat beli gayung, baldi, sabun mandi aje. Hahaha!

      Apa-apa pun tahniahlah pada Nadhrah. Kira cemerlanglah tu walaupun tak dapat straight A.

      Delete
    3. Minyak rambut kena gak beli, minyak rambut pun harus naik gak den raso

      Delete
  5. Seramnyaa....baca entri pun dah seram weyh. Mak lambat lagilah....tahun depan bulan 4 kot.
    Ko tak payah seramlah mak. Anak ko terer terer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku salah paham ek, patutla aku dok banding pasal apa si kecik ko tu besar amat badannya dgn nadhrah, rupanya salah taun daa.
      Seram aku dah habis dah, result dia cukup mkn jr.
      Apa pun kita redho je mak. Kalo nak salah, kita salahkan format je, format tu susahla sgt katanya.

      Delete
  6. pssstttt: dah dpt result erkkkk? apa2pn tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Psttt...dah dpt, result tk ok sgt, tulah ngengada tukar format, haha

      Delete
  7. Xpe kak.. Yang penting, anak akak dah buat yang terbaik usahanya. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, usaha dia mmg nmpklah, rezeki je takde, takpelah.

      Delete
  8. JM dgr ramai yg frust result x okey sbb tukar format ishh sian bebudak skrg

    ReplyDelete
  9. Den pun dah abih soram zimah oiii..
    Redha jo la..
    Wlpn anak den meraung menangih..
    Den cakap..
    La bukan tak dapek masuk syurgo..
    Udah2 lah menangih..
    Wlpn omak inyo menangih dlm ati. 😣😢😢

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign