Asam Garam Kehidupan: Saya pun dah malas...dan diberi tempoh memilih..

Nuffnang

Pages

11 May 2015

Saya pun dah malas...dan diberi tempoh memilih..

Banyak sangat yang mengganggu emosi semenjak dua menjak ni. Kalau ada cerita-cerita yang terkumpul di benak tu, akhirnya berlalu macam angin dan tak dapat nak jejak dah. Rasa makin jauh dari teman-teman di sini. Terkilan sebenarnya, dalam masa yang sama masih rasa sayang. Tapi ada satu persoalan yang sangat menekan dalam masa akhir ni. Yang sangat-sangat mengganggu perasaanku. Tak tahulah apa perasaan suamiku. Tapi janga cuba meneka yea....bukan masalah rumah tangga kami, kami baik-baik sahaja, ermmmm....tak boleh nak luahkan di sini. Biarlah terbuku di dada sahaja.

Cuma yang sedikit membahagiakan...kakak dapat tawaran sambung belajar di asasi farmasi UIA. In shaa Allah 30 hb mei ni kami bertolak ke Kuantan sebab pendaftaran kakak pada keesokan harinya.

Masih banyak yang tak settle tu. Banyak lagi yang nak kena beli, yang pening nak cari tudung putih, taknak tudung sekolah, nak tudung bawal akel ( entah betul ke salah aku eja ni) sebab yang tu labuh, tapi sweetla nak digayakan. Haa..mana tak pening kepalaku ini..kengkawan tahu tak mana boleh cari tudung ni?

Ya Allah...apa pilihan terbaik kami Ya Allah....? Tunjukkanlah, pandulah, permudahkanlah, aku berperang antara keyakinan dan jalan hidup kami sekarang ini......

9 comments:

  1. Tak ada apa yg nk di runsingkn...dh cntik dh tu..anak berezeki bel kt uia..
    jadi ahli farmasi bgus sgt tu... adibah dpt juga, tpi dia tolak sbb tk minat.dia ambil kos yg dia rasa bleh pg...klu dia minat psl tumbuhan teruskn..ktanya dia tk nk berurusan dgn mnusia, dia minat berurusan dgn alam semulajadi tk pning kapla..

    ReplyDelete
  2. In shaa Allah knor..tapi hati ni masih tak tenang, nak kena muhasabah diri..

    ReplyDelete
  3. akak, tudung bawal akel ada kat jalan TAR.
    Bnyka pilihan.
    ada kedai kecik2 kat lorong tu.
    tak pun kat warta bangi pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nhhas....tq sesangat info tu, kalo ke Bangi tu tk la jauh nk pegi, sekali lagi tq, tq...sayang korang semua

      Delete
  4. tahniah untuk kakak..dah lain rupa blog ni, makin pandai kak NA edit sekarang ye..

    tudung bawal Akel tu memang susah sikit nak cari, kalau kat Jalan TAR banyaklah..tak pun cuba akak beli online.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal...lama tak jumpa...akk pun jarang pegi rmh sal, akak jm pun akk tk pegi, mcm akk kata mood dh merudum, tapi tq sudi datang sini.
      Edit dgn ptolongan kakak juga..hi hi

      Delete
  5. Tahniah untuk kakak...... Gud luck utk umi jugak sebab kena cari tudung bawal akel hihi.... Camne tudung tu NA....OKje pun tak pernah tau huhu...

    ReplyDelete
  6. Tula pasal, saya pun tk tau camane rupa bawal akel tu, kalo ikut macam mak dia kan senang, tudung sarung, koleksi hitam senang nk matching..

    ReplyDelete
  7. Tahniah bukat 'kakak'

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign