Asam Garam Kehidupan: Terkenang semasa dulu.

Nuffnang

Pages

27 May 2015

Terkenang semasa dulu.

Pernah try ajak bebudak kat tadika lama saya dulu, masa keje di putra jaya main benda ni. Dan lah dua tiga round. Tu pun jenuh saya terangkan cara permainannya, dua tiga round yang pertama tu asyik salah je. Dua tiga round seterusnya baru ok sikit. Tapi yang frustnya diorang boleh cakap tak best, habisss..apa yang best...diorang ajak saya main running man..nampak sangat kuatnya pengaruh korea sampai permainan tradisi kita dolu-dolu pun lansung tak menarik minat mereka, hu hu...

4 comments:

  1. assalamualaikum,
    memang terkenang ni.... baling dengan slipar pun okey huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Ooo, tau ekk, best kan main camni , meriah sbb bole psrticipate reramai..

    ReplyDelete
  3. tu lah...
    zaman dah berubah.
    padahal... saya rasa permainan kita zaman dulu2 tu lah yang best.
    yang legend kan kak kan...

    hebat tak.. blh main teng teng, lempar kasut, lempar tin dari penang sampai ke johor main game yang sama walaupun masa tu bukan ada internet whatapps segala nak menyebarkan cara main tu... kan kan kan...

    ReplyDelete
  4. kannnn..:)
    sayangnya dah semakin pupus, budak kampung pun dah segan nak main permainantradisi ni, hu hu

    ReplyDelete

Asam Garam Kehidupan Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign