Bagaimana kita nak pastikan minyak masak yang kita gunakan samada kitar semula atau tidak?
Letakkan ke dalam peti sejuk selama 2 jam. Perhatikan jika ada buih keputihan atau berbuih, itu tandanya minyak kitar semula.
Ataupun, gorengkan seulas bawang putih. Jika bawang putih bertukar kemerahan itu tandanya minyak itu sangat bertoksid. Bawang putih akan kekal putih jika minyak berkualiti baik.
>perkongsian rakan whatsapp<
As'salam perkongsian yang sangat baik akan cuba..penting ni
ReplyDeleteTq cikgu, dtg berkunjung ke sini:-)
ReplyDeleteaha...baru tahu nice sharing akak..nanti JM try test :-)
ReplyDeleteakak dah test, konon nak simpan dua jam, sekali terlajak sampai berjam-jam, sekali naik beku daa, ha ha
ReplyDeleteNi kalau saya cuba.. confirm terlupa terus nak keluarkan dari peti sejuk.. hehehe..
ReplyDelete